Oprettelse af CV

Som ledig har du pligt til inden for en kort frist, at oprette et CV på jobnet. 

Formålet med CV-banken er at skabe kontakt mellem jobsøgere og arbejdsgivere. CV-banken giver arbejdsgiveren mulighed for hurtigt at søge sig frem gennem de forskellige CV´er, og henvende sig direkte til den der umiddelbart passer bedst til jobbet.

Hvornår skal du oprette et CV?

Formålet med at oprette et CV er, at du som ledig selv lægger de oplysninger frem, der er relevante for at matche et ledigt job i Job- og CV-banken. Når du lægger dit CV ind på Jobnet.dk, viser du din profil for virksomheder, der mangler medarbejdere. Via jobnet.dk kan eventuelle arbejdsgivere kontakte dig direkte med henblik på ansættelse.

Du er forpligtet til at oprette dit CV inden 2 uger fra den dag, du tilmeldte dig Jobcentret. CV’et skal du oprette på jobcentrets hjemmeside. Du kan oprette dit CV på: www.jobnet.dk/Opret CV

 

Hvad er et CV?

Et CV er en beskrivelse af din erfaring, uddannelse, personlige kompetencer m.v. Dit CV lægges ind i en landsdækkende database, som hedder Jobnet. Det er dig, der skal udarbejde CV'et, og dig der har ansvaret for oplysningerne. Men du kan altid få hjælp og vejledning hos os.

Hvad skal CV´et indeholde?

Dit CV i jobnet skal indeholde relevante oplysninger om dine kvalifikationer, erfaringer og dine beskæftigelsesmål. Der er fire minimumskrav, som dit CV skal indeholde, for at vi kan godkende det ved CV-samtalen. Minimumskravene er, at:

  • du skal angive mindst ét beskæftigelsesmål på områder med "gode beskæftigelsesmuligheder" eller "rigtigt gode beskæftigelsesmuligheder" på dit regionale arbejdsmarked. Se hvordan nedenfor
  • dine jobønsker skal være realistiske og så vidt muligt hænge tæt sammen med din erfarings- og uddannelsesbaggrund  
  • du skal søge arbejde i et tilstrækkeligt geografisk bredt område
  • du skal angive klare kontaktoplysninger, så arbejdsgivere hurtigt kan kontakte dig. Du skal som minimum angive dit telefonnummer og dit postnummer i CV'et.

Find dit beskæftigelsesmål

Dit CV skal indeholde mindst ét beskæftigelsesmål med "gode" eller "rigtigt gode" beskæftigelsesmuligheder inden for din region. Du kan selv finde de områder, hvor der er "gode" eller "rigtigt gode" beskæftigelsesmuligheder ved at gå ind på:

https://arbejdsmarkedsbalancen.dk/

Har du brug for hjælp med dit CV eller andre spørgsmål, så kontakt os på 33 36 41 41.

Dit CV skal være aktivt

Når dit CV er 'aktivt', betyder det, at du løbende holder øje med, om der er kommet henvendelser fra arbejdsgivere, som har set dit CV. Samtidig ajourfører du dit CV, hvis du tilegner dig nye kompetencer eller erfaringer, som er relevante for din jobsøgning.