Oprettelse af CV

Som ledig har du pligt til inden for en kort frist, at oprette et CV på jobnet. 

Formålet med CV-banken er at skabe kontakt mellem jobsøgere og arbejdsgivere. CV-banken giver arbejdsgiveren mulighed for hurtigt at søge sig frem gennem de forskellige CV´er, og henvende sig direkte til den der umiddelbart passer bedst til jobbet.


Hvornår skal du oprette et CV?

Du kan oprette et CV samtidig med, at du melder dig ledig eller senest 2 uger efter at du er blevet ledig. Opret dit CV her

Din kontakt til a-kassen mens du er arbejdsløs

Du bliver løbende indkaldt til samtale i A-kassen. Første gang er inden for den første måned du er ledig. Her skal vi godkende dit CV, og du bliver tilbudt forskellige jobmuligheder.

Hvis du tidligere har været ledig og har udarbejdet et CV, som blot skal ajourføres, kan samtalen foregå via telefon. Herefter vil du som minimum have kontakt med os hver tredje måned, indtil du kommer i arbejde igen.

Vi kan altid hjælpe dig med din jobsøgning. Du kan også få tilbud om jobsøgningskurser eller anden uddannelse. Det vil afhænge af dit behov og af, hvilke jobmuligheder der er i dit lokalområde.

Hvad er et CV?

Et CV er en beskrivelse af din erfaring, uddannelse, personlige kompetencer m.v. Dit CV lægges ind i en landsdækkende database, som hedder Jobnet. Det er dig, der skal udarbejde CV'et, og dig der har ansvaret for oplysningerne. Men du kan altid få hjælp og vejledning hos os.

Hvad skal CV´et indeholde?

Dit CV i jobnet skal indeholde relevante oplysninger om dine kvalifikationer, erfaringer og dine beskæftigelsesmål. Der er fire minimumskrav, som dit CV skal indeholde, for at vi kan godkende det ved CV-samtalen. Minimumskravene er, at:

  • du skal angive mindst ét beskæftigelsesmål på områder med "gode beskæftigelsesmuligheder" eller "rigtigt gode beskæftigelsesmuligheder" på dit regionale arbejdsmarked. Se hvordan nedenfor
  • dine jobønsker skal være realistiske og så vidt muligt hænge tæt sammen med din erfarings- og uddannelsesbaggrund  
  • du skal søge arbejde i et tilstrækkeligt geografisk bredt område
  • du skal angive klare kontaktoplysninger, så arbejdsgivere hurtigt kan kontakte dig. Du skal som minimum angive dit telefonnummer og dit postnummer i CV'et.

Find dit beskæftigelsesmål

Dit CV skal indeholde mindst ét beskæftigelsesmål med "gode" eller "rigtigt gode" beskæftigelsesmuligheder inden for din region. Du kan selv finde de områder, hvor der er "gode" eller "rigtigt gode" beskæftigelsesmuligheder ved at gå ind på:

Har du brug for hjælp med dit CV eller andre spørgsmål, så kontakt os på 33 36 41 41 eller mail til karriere@prosa.dk


Hold øje med eventuelle henvendelser fra arbejdsgivere

På Jobnet's hjemmeside skal du løbende kontrollere, om der er kommet henvendelser fra arbejdsgiver på baggrund af dit CV. På hjemmesiden kan du også se alle de aktuelle job. Der kommer nye job hver dag, så det er vigtigt, at du besøger Jobnet's hjemmeside ofte.

Sidst revideret

11. maj 2017

Ansvarlig

Vivian Andersen

A-kasseleder

Kontakt

A-kassen

prosa@minakasse.dk

33 36 41 41