Farvel til fire ansøgninger om ugen

23.02.09   |   kl. 08:53   |   A-kasse

Farvel til fire ansøgninger om ugen

De nye krav til ledige dagpengemodtagere indebærer en plan for jobsøgning i tæt dialog med a-kassen. Ledige skal ikke længere søge mindst fire job om ugen, men alle relevante job.

Midt i december 2008 droppede beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen sit krav om, at alle ledige skulle søge mindst fire job hver uge. På det tidspunkt sagde ministeren, at arbejdsgiverne ikke ville have de mange proforma-ansøgninger, der blev skrevet, og at a-kasserne tilsyneladende ikke kunne få de ledige til at skrive fire reelle ansøgninger om ugen.
Nu er de nye retningslinjer fra Beskæftigelsesministeriet kommet:

  • Som ledig skal du fortsat bevare et højt jobsøgningsniveau, som skal tage udgangspunkt i dine kvalifikationer og de job, som er i nærheden af dig.
  • Der skal fortsat være kvalitet i jobsøgningen.
  • Jobsøgningen skal starte allerede fra første ledige dag.


For at sikre disse krav til jobsøgning skal vi i a-kassen fremover vejlede dig, når du tilmelder dig jobcenteret.

Realistisk og seriøs jobsøgning

Vi skal sikre os, at din jobsøgning er realistisk og seriøs, og vi skal vejlede dig om, at du skal søge ud fra en bredere målestok, hvis du har vanskeligt ved at finde tilstrækkeligt mange job inden for dit eget fagområde.
Derfor laver vi en plan for jobsøgningen. Planen skal laves i tæt samarbejde mellem dig og os.

Planen skal laves, første gang du som ledig er til samtale i a-kassen. Herefter skal vi – fortsat i tæt samarbejde – revidere planen ved de efterfølgende samtaler i a-kassen.

Hvis du på nuværende tidspunkt er ramt af ledighed, vil du få lavet en plan ved næste samtale i a-kassen. Du skal bevare den jobsøgningsaktivitet, som blev aftalt ved sidste samtale i a-kassen.

I PROSAs A-kasse vil vi også oplyse om arbejdsgivere, som har jobåbninger, og vi vil tilbyde jobsøgningstemaer, karrieresamtaler og profilanalyser. Vi vil gennemgå dine jobansøgninger og give sparring og gode ideer til optimering af jobsøgningsproceduren.

Forslaget betyder, at vi gennem fornuftig dialog – og ikke håbløse krav – kan gøre ledighedsperioden så kort som mulig og hjælpe dig i job igen så hurtigt som muligt.  

PRINT

Ingen kommentarer

A-kassen informerer

A-kassen har sagt farvel til papir

PROSAs A-kasse er gået over til udelukkende at benytte digital kommunikation. Læs mere her.

 

Relevante links

 

downloads

 

Nyhed

 

Skrevet af:

Anne Grethe Hansen

Anne Grethe Hansen

regionsleder, Min A-kasse

Skrevet af: