Dokumenter og information

Download information i form af vedtægter, arbejdsplan, budget, materiale fra Generalforsamling - og selvfølgelig reglerne for øl-ludo.

Vedtægter

Generalforsamlinger

VEST-regler for øl-ludo

Øl-ludo er et ganske fornøjeligt spil, men det skal siges, at man sjældent når mere end 1 spil pr. aften...

Regler

Brættet er 1 x 1 m, men ligner ellers et almindeligt Ludo-bræt. Brikkerne er (naturligvis) øl: 4 forskellige, så de kan kendes fra hinanden (guldøl kan anbefales, da etiketterne er mere farvestrålende, og det kan, især senere i spillet, være rart med let genkendelige brikker). 

Brikkerne skal ikke åbnes, mens de er i spil, undtagen i nødstilfælde. Til gengæld befinder der sig ALTID en åbnet øl i midterfeltet, den såkaldte fællesøl. 

Man spiller Øl-ludo som almindelig Ludo, dvs. der skal en 6'er til at få en brik ud fra startfeltet og i spil. Lander man på en stjerne, hopper man videre til den næste, også selvom det er stjernen ud for ens hjemfelt – det betyder bare en runde mere! 

Målet med spillet er at få sine brikker først hjem. 

Lander man undervejs på et felt, hvor der står en andens brik, ryger den andens brik tilbage til startfeltet (gælder dog ikke, hvis den andens brik står på en globus, så ryger man selv hjem), OG, her kommer noget vigtigt: Den der har slået en andens brik hjem, skal drikke en tredjedel af fællesøllen. 

Man bestemmer selv, hvor meget en tredjedel er, bortset fra at den sidste 'tredjedel' altid er resten af indholdet. Og de to første må ikke bunde. 

Det kan hænde sig i starten af spillet, at den sidste tredjedel er en lille slat, og senere i spillet en ordentlig tår! Dertil kan kun siges, at hvis man føler sig snydt af en lille slat af en tredjedel i starten af spillet, så er det tilladt at have sin egen hjælpeøl stående ved siden af... 

Når en fællesøl er drukket, trækkes en ny op. Er man ikke helt enige om ølsmag, kan man med fordel variere her. 

En anden vigtig regel er, at når man har fået bragt en brik hele vejen rundt og hjem – helt ind i midten – skal man åbne brikken og drikke den, INDEN man må deltage i spillet igen. Her gælder det for de andre spillere om at sætte farten op... 

Vinderen er den, der først har fået alle sine brikker hjem OG HAR DRUKKET DEM!

Sidst revideret

10. december 2018

Kontakt

Henrik Jacobsen

Forbundssekretær

vest@prosa.dk

87301410