e-Boks bruges af 3,5 millioner danskere

17.01.12   |   kl. 15:10   |   Aktuelt, Prosabladet, IT-politik

e-Boks bruges af 3,5 millioner danskere

I 2011 fik en halv million flere danskere e-Boks, og antallet af dokumenter i den digitale postboks steg med 17 procent.

e-Boks' mobil-app er blevet downloadet mere end 160.000 gange den første måned efter lanceringen.

Danskerne har nu taget digitaliseringen til sig i en sådan grad, at 3,5 millioner mennesker bruger den elektroniske brevkasse, som i øjeblikket får 40.000 nye brugere om måneden.

Sidste år steg antallet af danskere med e-Boks med en halv million, og de mange brugere modtog 187 dokumenter, hvilket er 27 millioner flere end i 2010.

I e-Boks kan man få post fra for eksempel banker, forsikringsselskaber og mange andre offentlige og private virksomheder, og e-Boks oplever, at også virksomhederne gør flittigt brug af e-postkassen. For eksempel sendes der hver måned flere end to millioner lønsedler af sted uden brug af papir.

Frygtløs digitalisering

Det høje antal brugere er et tegn på, at danskerne nu virkelig har taget digitaliseringen til sig, mener e-Boks.

– Den brugerudvikling, vi ser, vidner om, at danskerne på ingen måde frygter digitaliseringen. Tværtimod ser vi, at efterspørgslen går op. Antallet af brugere, som ønsker, at flere virksomheder benytter e-Boks, er stigende, siger Henrik Andersen, administrerende direktør i e-Boks, i en pressemeddelelse.

– Samtidig oplever vi, at kravet om mobilitet er meget udtalt. Man vil have besked, uanset hvor man er. e-Boks' app er blevet downloadet mere end 160.000 gange den første måned efter lanceringen, siger direktøren.

Den øgede mængde elektronisk post til de 3,5 millioner e-Boks-brugere har betydet, at 3.135 ton papir blev sparet i 2011.

PRINT

Kommentarer

Der er endnu ikke skrevet kommentarer til artiklen

CAPTCHA billede for SPAM beskyttelse Hvis du ikke kan læse ordet, tryk her.

Skrevet af:

Nina Ferdinand

Luk