Lån en muserede

15.02.08   |   kl. 12:18   |  

Lån en muserede

Der er store mus og små mus, gamermus, mus med ekstra knapper, mus med laser og mus med dit og dat. Og der er rullebjælker, trackballs, digitizere...

Der er mange muligheder, når markøren skal flyttes på skærmen. Nogle er lavet fordi de er billige, nogle er ergonomiske, nogle er smarte til specielle opgaver. Fælles for dem alle er, at de gør det sværere at finde "den rigtige" mus.

PROSAs arbejdsmiljøudvalg har derfor samlet en kasse med forskellige mus, så de forskellige egenskaber kan prøves af medlemmerne. Der er repræsentanter for de forskellige hovedtyper, og indholdet af kassen repræsenterer derfor bredt de pegeredskaber, der er på markedet i dag.

Vi har valgt de følgende pegeredskaber til musereden

Perfit mouse samt Rollermouse
Til barnehånden og håndværkernæven
Perfit-musen findes i small, medium, large og x-large, og der er forskellige udgaver til højrehåndede og venstrehåndede.

Musen du altid kan finde
Rollermouse vinder ved nærmere bekendtskab. Den bliver ikke væk, den er nem at styre, og hænderne hviler godt både under og mellem klikkene.

Præcisionskugle på ryggen
Marble Mouse - Trackballen er en gammel opfindelse. Den er ikke specielt pladskrævende, og kuglen er ret stor og tung, og derfor kan man styre den meget præcist, samtidig med at kuglen med et ordentligt skub kan sende markøren ud på en større rejse.

Peg dig frem
Bamboo One. I modsætning til alle de andre pegeredskaber, hvor man sender markøren i en given retning kan man med digitizeren pege på det sted hvor markøren skal være. Det gør det væsentligt nemmere at tegne.

Joystick-mus
Anir Mouse: Man tror det er en joystick, men det er en almindelig mus, hvorpå der er monteret en pind. Fidusen er at man ikke skal vride hånden for at føre musen, og de to museknapper er flyttet til toppen af pinden, hvor de betjenes med tommelfingeren.

I en snæver vending
Notebook-musen er beregnet til at arbejde med i toget eller andre steder hvor pladsen er trang.


Få en muserede i virksomheden
Vi låner gerne musereden ud til medlemmerne. Først og fremmest er det et oplagt tilbud til sikkerhedsrepræsentanterne, men tilbuddet gælder alle medlemmer. Henvend jer til Allan Pleman eller Erik Klausen og hør hvornår kassen er ledig. Ring på tlf. 3336 4124 eller 8730 1412, eller skriv til amu@prosa.dk.

Hvis din virksomhed er stor nok skal I overveje at lave jeres egen muserede til inspiration for både nyansatte og ældre kolleger. Tal med din sikkerhedsrepræsentant om det; vi hjælper gerne med anbefalinger af hvad der skal indgå i kassen.

www.prosa.dk/arbejdsmiljoe

PRINT

Ingen kommentarer

Skrevet af:

Erik Klausen og Allan Pleman

Artikler

###NEWSTITLE_LINK###