Forstærket internetcensur på vej

Kan I huske ACTA? Det her er meget værre. En ny filtrerings- og censur- mekanisme – foreslået i EUs Copyright Reform – vil tvinge enhver hjemmeside med brugergenereret indhold til at implementere automatiserede indholdsfiltre

Kan I huske ACTA? Det her er meget værre. En ny filtrerings- og censur- mekanisme – som foreslået af EU i deres nye Copyright Reform – vil tvinge enhver hjemmeside med brugergenereret indhold til at implementere automatiserede indholdsfiltre. EU's forslag danner rammen for et ekstremt overvågnings- og censurerings- system under påskud af at ville mindske ophavsretlige krænkelser på internettet. Og implikationerne af dette er alvorlige - se bare her:

EU’s Copyright Reform udgør en reel trussel mod nogle af vores grundlæggende rettigheder såsom ytringsfrihed, retten til privatliv og vores ret til at deltage i det kulturelle og kunstneriske liv. Vi står til at miste vores mulighed for at remixe, ændre, skabe, parodiere, dokumentere, kritisere, eller imitere i forvejen eksisterende indhold.

Derudover er offentlige online arkiver og Open Source software ligeledes under angreb. I dag findes der over 1250 online arkiver, styret af Europæiske non-profit institutioner og akademiske fællesskaber, som faciliterer fri adgang til videnskabelige artikler, publikationer og forskningsresultater. Disse arkivers selve eksistensgrundlag er truet af de økonomiske omkostninger forbundet med indholdsfilteret. Desuden vil platforme som GitHub også blive underlagt EU's filtrerings- krav. Brugerindhold, herunder arkiver af kildekode, ville konstant være monitoreret og blokeret fra at blive delt online.

Slutteligt vil reformen uundgåeligt bidrage til skabelsen af markedsmonopoler i kraft af indholdsfilteret værende meget omkostningstungt. De fleste start-ups og mindre virksomheder - især i den kreative industri - som ikke kan bære disse udgifter, vil sandsynligvis gå til grunde.

Så uanset om du er bibliotekar, fortaler for open-source software, kreativ sjæl eller ganske almindelig internet bruger; DETTE KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG!

Eventet

Vores event belyser dette EU forslag på en letfordøjelig måde og inviterer dig til at deltage i debatten.Til at starte med vil medlemmer fra NGO'en Oi4P holde et kort oplæg om forslaget (også kendt som Artikel 13). Derefter vil Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, være tilstede for at besvare eventuelle spørgsmål og facilitere den efterfølgende diskussion.
Oplægget vil blive holdt på engelsk, mens der vil være mulighed for at tage diskussionerne på dansk.

Læs mere: optin4privacy.com/censorship-machine-event/

Dato

Start 17. jan. 2018 18:00
Slut 17. jan. 2018 20:00

Sted

PROSA, KBH, ADA

Vester Farimagsgade 37A

1606 København V

Se på kort Rejseplan

Pris

Medlem Kr. 0,00
Ikke-medlem Kr. 0,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

14 ud af 20 pladser tilbage

Arrangør

OTA/BFR/OptIn4Privacy.com

botMessage_toctoc_comments_9210

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

  • Gratis arrangementer
  • Juridisk rådgivning
  • Faglige netværk
  • Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere