Aflyst: Ned med hierarkierne - ind med holakratiet

Konsulentvirksomheden Socialsquare gik radikalt til værks for at sætte opgaven i centrum og fremme selvledelse. Kom og hør, hvad de gjorde - fra en, der selv var med.

Har du ansvar, men mangler mandat til at træffe de nødvendige beslutninger? Er du træt af hierarkier, der langt fra altid giver mening? Så er "holakrati" måske noget for dig og dit team.

Selvorganisering og selvledelse

Holakrati er en måde at indrette arbejdspladsen på, baseret på mere tillid og mindre topstyring. Med inspiration fra agile metoder skal pyramider brydes ned og roller gøres klarere for at lette kommunikationen og skabe klarere forventninger: Ind med Selvorganiserende teams - ud med traditionelt management-hierarki og mellemledere som en potentiel stopklods.

Men det er også en krævende organisationsform, både personligt og fagligt. Skiftende roller og stillingsindhold, usikkerhed om metoder og måske frygt for at ende i et krydspres mellem arbejdsgiveren og dit team kan gøre det svært for den enkelte at navigere.

Til dette møde vil du høre mere om de praktiske erfaringer med konceptet fra konsulentvirksomheden Socialsquare (nu en del af Reload), der indførte modellen for nogle år siden.

Oplægsholder
Magnus Christensson er partner i Reload A/S og uddannet kaospilot og sociolog. Han har 15 års erfaring som rådgiver for en række af Danmarks største virksomheder og organisationer indenfor digital strategi, innovation og organisering samt agil produkt- og forretningsudvikling. I Socialsquare stod han selv i spidsen for

Relevant læsning:

"It-virksomheden Social­square har brudt med den topstyrede ledelsesstruktur og satser i stedet på at tildele medarbejdere magt. Ideen kaldes holakrati." (Jobfinder, januar 2016)

"En agil virksomhed" (Socialsquare, oktober 2015)

"Holakrati er en revolutionerende organisationsform, der opløser den hierarkiske opbygning og sætter opgaverne i centrum. Spørg ikke hvem, der skal gøre noget – spørg, hvad der skal gøres!" (Kommunikationsforum, november 2015)

"I det seneste år har flere startup-virksomheder eksperimenteret med ledelsesformer, der er dramatisk anderledes end den traditionelle model, hvor arbejdsgiver leder og fordeler arbejdet. Hvordan spiller et sådan system overhovedet sammen med danske ansættelsesret?" (Computerworld, april 2017)

Holacracy.org

 

Dato

Start 16. jan. 2018 17:00
Slut 16. jan. 2018 19:00

Sted

PROSA, KBH, ADA

Vester Farimagsgade 37A

1606 København V

Se på kort Rejseplan

Pris

Medlem Kr. 0,00
Ikke-medlem Kr. 1.024,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

7 ud af 7 pladser tilbage

Arrangør

PROSA/ØST (bfr)

botMessage_toctoc_comments_9210

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

  • Gratis arrangementer
  • Juridisk rådgivning
  • Faglige netværk
  • Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere