Arbejdsmarkedet, Fagforeningernes rolle, Overenskomster

Aktionsdag midt i nye forhandlinger

Midt i nye forhandlinger mellem PROSA og CSC’s ledelse arrangerer PROSA aktionsdag med stor opbakning fra den øvrige fagbevægelse.

Aktionsdagen består bl.a. af en demonstration i Valby, der går fra Ramsingsvej 28 kl. 15 og til CSC’s hovedkvarter på Retortvej 8 med ankomst ca. 15.30.

Hanne Lykke Jespersen, næstformand i PROSA, udtaler:

-    Vi holder aktionsdagen for at vise, at ingen i fagbevægelsen vil finde sig i de metoder, som CSC bruger. Der er bred afstandstagen til at erstatte forhandlinger med diktat og til at bruge lockout i stedet for forhandlinger.

-    En samlet fagbevægelse tager også afstand fra CSC’s import af skruebrækkere, ligesom det er forkasteligt, at ledelsen på CSC har tvunget medarbejdere til at oplære skruebrækkere.

-    Samtidig sender vi et klart signal til Folketinget om, at politikerne må sikre, at import af arbejdskraft til arbejdskonflikter bliver ulovligt på linje med at de gældende regler, hvor jobcentrene ikke kan sende arbejdsløse ud som skruebrækkere under en arbejdskonflikt. Vi vil ikke finde os i statsstøttet løntrykkeri, hvor staten direkte støtter arbejdsgiversiden under en konflikt ved at tillade at hente skruebrækkere ind fra udlandet.

-    At staten har valgt side, viser sig også ved, at arbejdsgiveren kan trække udgifter under konflikten fra i skat, mens vi som fagforening ikke kan.

Hanne Lykke Jespersen slutter af med at sige:

-    Vi håber selvfølgelig på, at ledelsen på CSC vil indgå i reelle forhandlinger nu, og dem deltager vi gerne i.

-    Vi er glade for, at så mange vil støtte op om PROSAs principielle kamp for retten til en fair forhandling under en arbejdskonflikt ved at komme til aktionsdagen torsdag.

For flere kommentarer: Kontakt Hanne Lykke Jespersen på tlf 28 88 12 47

En bred fagbevægelse bakker op om PROSAs aktionsdag. Anbefalere:
FTF, DM, LO Storkøbenhavn, LO Århus, LO Randers, LO Viborg, 3F Transport, Logistik og Byg Århus, 3F Randers, BUPL Hovedstaden

Parolerne for aktionsdagen:

·    Ja til forhandling – nej til diktat
·    Nej til import af skruebrækkere
·    Nej til statsstøttet løntrykkeri
·    Realitetsforhandlinger nu