Amerikanske stater (gen)indfører netneutralitet

New Jersey blev den tredje amerikanske stat, der lovgiver om, at internetudbydere ikke må blokere, nedprioritere eller opprioritere nettrafik til websites. New Jersey slutter sig dermed til New York og Montana, der også har valgt at lovgive om netneutralitetsprincippet, som tilskriver, at internetudbyderne behandler al nettrafik ligeværdigt. 

De tre stater går imod Trump-administrationens beslutning om at fjerne netneutralitet. Trump-administrationen udpegede en ny formand, Ajit Pai, for det amerikanske teletilsyn, FCC, i januar 2017. Ajit Pai har tidligere arbejdet for tele- og internetudbyderen Verizon, ligesom han er kendt for sin modstand mod netneutralitet. I december 2017 besluttede FCC, at internetudbydere gerne må op- og nedprioritere nettrafik. FCC's december-beslutning omstødte en tidligere FCC-beslutning fra Obama-administrationens tid om, at amerikanske internetudbydere skal overholde netneutralitet. 

Internettet blev født med netneutralitet, men der eksisterer forskellige tekniske løsninger, der gør det muligt at skelne mellem eksempelvis YouTube-trafik og Netflix-trafik. Internetudbydere ser derfor nye forretningsmuligheder uden netneutralitet med mulighed for prisdifferentiering, mens indholdsleverandører og populære websites ønsker netneutralitet.  

botMessage_toctoc_comments_9210