Uddannelse

Ansøgninger til it-uddannelser steget i 2020

Igen i år stiger antallet af ansøgere til de videregående uddannelser, mens også antallet af uddannelser igen i år vokser

8914 ansøgere har i år valgt at skrive førsteprioritet ved en af de 100 it-uddannelser, som de danske universiteter, erhvervsakademier og professionshøjskoler udbyder. Det er en stigning på 7,2 procent i forhold til 2019.

Samme udvikling er i gang i antallet af udbudte uddannelser, hvor der i år er en enkelt uddannelse mere end sidste år. I forhold til 2018 er der hele seks nye uddannelser. En god nyhed, siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent i PROSA.

”Vi er glade for, at der i år er endnu flere ansøgere til it-uddannelserne. Arbejdsmarkedet får brug for flere unge med stærke it-uddannelser i bagagen,” siger Michael Tøttrup.

Klassiske uddannelser vokser

Det er især de klassiske inden for datalogi, softwareudvikling og uddannelsen til datamatiker, der oplever en vækst i antal ansøgninger. Tilsammen står de tre uddannelsesretninger for 35 procent af alle ansøgningerne.

Ud af de tre er den absolutte topspringer uddannelserne inden for softwareudvikling. I 2019 søgte 1216 om en plads på en af universiteternes uddannelser som softwareingeniør, civilingeniør, diplomingeniør eller softwareudvikler. I 2020 sted antallet af ansøgere med 11,3 procent til 1371.

”En af de største flaskehalse på it-arbejdsmarkedet har i flere år været dygtige programmører. Det er derfor rigtigt dejligt at se, at uddannelser med et øget ansøgningsfelt også er uddannelser, der giver en rigtig god tyngde indenfor programmering,” siger Michael Tøttrup.

CBS holder førerpositionen

Siden 2017 har CBS udbudt uddannelsen Business Administration and Digital Management, og lige siden har den været den mest søgte af alle videregående it-uddannelser. Der har dog været et mindre antal ansøgere hvert eneste år i forhold til året før.

Derfor kan det meget vel være, at topscoreren næste år vil være uddannelsen til Softwareudvikler på Københavns Universitet, da den kun har 8 færre ansøgere end Business Administration and Digital Management og samtidig har et stigende antal ansøgere.

Sammenlagt er det imidlertid stadig de klassiske uddannelser, der vokser mest. Det ses blandt andet på Aalborg Universitet, der i år for første gang tilbyder en uddannelse til civilingeniør på deres campus i København og har fået 51 ansøgere.