Curts kvikguide til OK23

Hvad betyder 2023-overenskomstforhandlingerne, og hvordan skal du forholde dig? Næstformand i PROSA Curt Kjærsgaard Raavig giver dig sine vigtigste budskaber og en kvikguide.


”Det vigtigste budskab til folk, der arbejder professionelt med it, er, at PROSA kommer til at kræve lønstigninger på deres vegne. Det skyldes tre ting:

Inflation, og som følge deraf, nedsat købekraft hos vores medlemmer og endelig, så har Danmark fået en regeringen, der ønsker, at vi arbejder endnu mere. De tre ting skal give et konkret og mærkbart afkast på lønsedlen,” siger Curt Kjærsgaard Raavig og runder af:

Og så vil jeg gerne sige direkte til alle PROSA-medlemmer; Du kan være helt sikker på, at PROSA hjælper dig bedst muligt, hvad enten du har brug for støtte i individuelle reallønsforhandlinger med din arbejdsgiver eller når PROSA forhandler kollektive aftaler hjem, som gavner alle PROSA-medlemmer på din arbejdsplads."
 

Curts kvikguide:

  • Er du i tvivl eller vil du støtte dine konfliktende kolleger bedst muligt, så kontakt PROSAs juridiske team.
  • Er du medlem af PROSA, kan du kun nedlægge arbejdet, og din arbejdsgiver kan kun lock-oute dig, hvis PROSA forhandler din overenskomst. Uanset scenarie, vil din arbejdsgiver stadig betale dig løn.
  • Konflikt i forbindelse med fornyelse af overenskomster er et legitimt værktøj. PROSA støtter derfor konflikter etableret af andre fagforbund, og opfordrer PROSA-medlemmer til at bakke kollegaer, der er ramt af konflikt, op. 
  • Vær derfor opmærksom på, at du ikke må lave arbejde, som dine konfliktramte kollegaer er omfattet af og at du ikke påtager dig merarbejde under en konflikt eller lockout.

 
> Meld dig ind i PROSA her

> Læs mere om overenskomstsforhandlingerne her