Fagforeningernes rolle

De ansatte i it-giganten Oracle’s afdeling i Korea er i strejke

UNI Global Union opfordrer på deres kongres, hvor PROSA deltager i, it-folk til at skrive under på en støtteerklæring for de strejkende.

De ansatte i it-giganten Oracle’s afdeling i Korea har været i strejke siden den 16. maj 2018. Strejken blev iværksat efter, at forhandlingerne om deres først kollektive overenskomst brød sammen. De ansatte i Oracle dannede i november 2017 organisationen Oracle Korea Arbejders Fagforening. Kravet blev rejst på grund af utilfredshed med et uretfærdigt og uigennemsigtigt lønsystem.

Den gennemsnitlige arbejdstid i Oracle Korea er 80-100 timer om ugen. På trods af dette har de fleste ansatte ikke fået nogen lønforhøjelse de sidste 10 år. Virksomheden har nægtet at anerkende fagforeningens fuldtidsansatte ledere.

Du kan støtte de strejkende Oracle ansatte i Korea ved at underskrive nedenstående støtte­erklæring (på engelsk). Ved at gøre dette, beder du ledelsen for Oracle Korea om øjeblikkeligt at genoptage forhandlingerne for at finde løsning på konflikten, at genopbygge forholdet til fagfore­ningen og at respektere retten for de ansatte i Oracle Korea til at være organiseret i en fag­forening.

Du kan finde støtteerklæringen her

PROSA deltager med 2 delegerede på den 5. kongres i vores verdensorganisation, UNI Global Union. Den bliver afholdt den 17.-20. juni 2018 i Liverpool, Storbritannien.
botMessage_toctoc_comments_9210