Det skal du tjekke på din forskudsopgørelse

Flere end sædvanligt bør tage sig tid til at gennemgå deres forskudsopgørelse for 2021, fortæller jurist i PROSA.

Det er altid en god ide at tjekke sin forskudsopgørelse efter hvert år. Måske man skal tilpasse sin indkomst en smule, rette sine udgifter til renter eller forudregistrere sit befordringsfradrag. Men forskudsopgørelsen for 2021 er særlig vigtig - for flere end normalt.

Det fortæller jurist i PROSA Jesper Borre, som anbefaler alle at gennemgå forskudsopgørelsen, der allerede nu ligger tilgængelig på www.skat.dk.

"Forskudsopgørelsen er et gæt fra SKATs side på dine skatteforhold i 2021. Det er dog ikke et skud i det blinde. Grundlaget er årsopgørelsen for 2019 med en procentregulering for visse felter. Men 2021 er noget helt særlig med den nye ferielov og selvfølgelig konsekvenserne af COVID-19", siger Jesper Borre.

Corona får indflydelse hos de fleste

COVID-19 har kastet arbejdsmarkedet op i luften, og det er endnu ikke helt landet endnu. Hjemmearbejde er blevet reglen mere end undtagelsen mange steder, og de ellers indefrosne feriepenge er blevet delvist udbetalt. Resten kan være på vej.

Derfor er der for de fleste danskere flere felter på forskudsopgørelsen i 2021, der vil være relevante at få tjekket, end der har været de tidligere år. Det gælder især befordringsfradraget og indkomsten.

"Corona har især betydning, hvis man har mistet sit job, og dermed bør forskudsangive en lavere indkomst for 2021. Hvis man har været hjemsendt eller har måttet arbejde hjemmefra og også vil gøre det i 2021, skal man huske at ændre antallet af rejsedage. Man får kun transportfradrag mellem hjem og arbejde, hvis man rent faktisk har denne transport", siger Jesper Borre.

Indefrosne feriepenge

I forbindelse med den nye ferielov blev danskernes feriepenge indefrosset og låst frem til pensionsalderen. Men for at sætte skub i økonomien valgte et flertal i Folketinget at udbetale tre uger ud af de i alt fem ugers indefrosne feriepenge.

Over 50 milliarder er blevet udbetalt, og det har betydet en stor ændring for mange i 2020. Med udsigt til forhandlinger om udbetaling af de resterende to uger er det vigtigt at være opmærksom på, at man får registreret udbetalingen af feriepenge også.

"Udbetaling af feriepengene har især betydning, hvis man ligger på grænsen for topskat. Får man feriepenge oven i indkomsten og kommer over grænsen, så kan man pludselig få en restskat til foråret", siger Jesper Borre.