PROSA internt

Et nyt år venter

Formanden ønsker alle et godt nytår:

Nogle vil muligvis sige, at det truer, men et nyt år giver mulighed for at tænke dybere over, hvad man vil foretage sig og måske stoppe op og overveje, om man er på den rigtige vej.

Nogle vil muligvis sige, at det truer, men et nyt år giver mulighed for at tænke dybere over, hvad man vil foretage sig og måske stoppe op og overveje, om man er på den rigtige vej. Den overvejelse har jeg taget, og som nyvalgt formand er jeg sikker på, at jeg er på rette vej. Delegeretforsamlingen er forbi, de politiske poster besat og rammerne for de kommende års arbejde er lagt fast.

 

I den senere tid har der været flere eksempler på, at fagforeningerne stadig har en vigtig rolle. Særligt den spektakulære sag om IT Factory og sagen om de hemmelige jobklausuler, som PROSA desværre tabte i første omgang, viser, at det er vigtigt, at der er nogen til at hjælpe, når man får problemer i et ansættelsesforhold. Den meget omtalte krise risikerer også at få stor indflydelse på medlemmernes forhold. Erfaringen viser, at it-branchen rammes senere end de øvrige brancher, til gengæld går det stærkt, når først krisen er begyndt. Vi skal derfor være klar til at håndtere en øget ledighed, men også til at hjælpe medlemmerne med at fastholde og eventuelt udbygge deres kvalifikationer, så de er klar, når krisen aftager igen. Hvad alle kriser jo har gjort indtil videre.

 

Nogle af disse forhold blev diskuteret på delegeretforsamlingen, og arbejdsplanen for de kommende år rummer en række punkter, der skal sikre, at PROSA også fremover vil være et fagforbund, som kan hjælpe medlemmerne. Både når de er kommet i problemer, og også når det drejer sig om at hjælpe med til at styrke deres kompetencer. Yderligere skal PROSA også kunne blande sig i de områder, som naturligt udspringer af faget. Det drejer sig om uddannelse, fagets udvikling, samfundspolitiske anliggender om brugen af it og meget mere. Mange medlemmer bidrager til, at PROSA kan blande sig på en kvalificeret måde, og det er mit håb, at endnu flere vil bidrage i den kommende tid. Medlemmer med meninger og lyst til at bidrage vil altid være velkomne.

 

Jeg vil gerne her bringe en tak til den afgående formand Peter Ussing. Han har gennem de sidste seks år udført en kæmpe indsats for PROSA, og der vil 22. januar blive holdt en reception, hvor alle får mulighed for at sige farvel og tak til Peter.

 

Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet sammen med alle de aktive medlemmer og medarbejdere i PROSA, og jeg vil ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.