Fagforeningernes rolle, Overenskomster

Fokus på globale faglige aftaler med multinationale virksomheder

Uni Global Union har nu indgået 90 globale aftaler med multinationale virksomheder – herunder med den norske televirksomhed Telenor og transportvirksomheden DHL.

Den vigtigste rolle for Uni Global Union er at arbejde for at styrke fagbevægelsen i hele verden – herunder i Østeuropa, Asien og Latinamerika. Kun ved at sikre alle verdens arbejdere ordentlige arbejdsvilkår kan vi sikre vore egne vilkår og undgå store strømme af flygtninge og migranter.

Men en anden stor udfordring er de store verdensomspændende multinationale virksomheder. De kan, med trusler om at flytte rundt på arbejdspladser mellem landene, trykke de lokale lønninger. En række af disse virksomheder – særligt de amerikanske – har desuden det princip, at de ikke vil forhandle eller indgå aftaler med faglige organisationer. De sætter store ressourcer ind på at ødelægge den faglige organisering. Det har endda et specielt ord på engelsk: Unionbusting.

Uni Global Union har nu indgået 90 globale aftaler med multinationale virksomheder – herunder med den norske televirksomhed Telenor og transportvirksomheden DHL. Men det er endnu ikke lykkedes at få aftaler med alle de virksomheder, som UNI Global Union arbejder med.

Dårlige vilkår hos Amazon

En af de virksomheder, der er kommet i fokus, er den amerikanske virksomhed Amazon. Hovedaktionæren i Amazon er verdens nu verdens rigeste mand, Jeff Bezos. Amazon sikrer sig sine store overskud ved at betale sine ansatte meget lave lønninger – og ved at have forfærdelige arbejdsvilkår.

Amazon er ved at udvide deres internetbaserede butik til at dække hele Europa. I Polen har Amazon cirka 10.000 ansatte. Deres fagforening, Solidaritet, kan fortælle om forfærdelige og nedslidende arbejdsvilkår i Amazon i Polen med meget lange arbejdstider og et meget højt arbejdspres. Ja, arbejdsvilkårene er så forfærdelige, at de ansatte må tisse i en flaske for ikke at bruge tid på toiletbesøg i arbejdstiden. Og der er en voldsom løbende nedslidning af deres ansatte. Der er efter fagligt pres blevet indgået en aftale mellem fagforeningerne i Italien og Amazon. Og der er gang i både aktioner og forsøg på forhandlinger i Tyskland.

Amazon er nu også vej til Danmark. Der er forlydender om, at de arbejder på at etablere et lokalt datacenter til deres Amazon Web Services cloud service. De arbejder også med gå ind på det danske marked for internethandel. Den danske fagbevægelse kan godt allerede nu forberede sig på sammen at gå i aktion for at få aftaler om rimelige arbejdsvilkår. Vi skal være med til at styrke UNI Global Union’s indsats for at få en global aftale og selvfølgelig også danske aftaler.

Walmart presset til bedre løn

Walmart en af verden største supermarkedskæder med base i USA og forretninger i en række andre lande blandt andet i Europa. Virksomheden ejes nu af de to grundlæggeres tre børn, som tilsammen ejer en formue på cirka 150 milliarder US dollars. De betaler utroligt lave lønninger og forhandler som princip ikke med fagforeninger om at indgå aftaler.

Den afgående generalsekretær for UNI Global Union, Phillip Jennings, fortalte, hvordan virksomhedens ledelse havde forsøgt at undgå at møde ham personligt – men han var mødt personligt op. Efter at have løbet rundt i bygningen havde de ikke kunnet undgå at møde ham. Men der er ikke kommet gang i forhandlinger. Presset har dog fået Walmart til at hæve deres lave lønninger – senest fra 9 til 11 US dollars. Selv om indsatsen har skabt en lille fremgang, så forsætter UNI Global Union indsatsen for at få global aftale med Walmart.