Ansættelsesforhold

Godtgørelse på grund af 48-timers-reglen

En nylig højesteretsdom åbner for en mere præcis fastsættelse af godtgørelser efter reglen.

I Danmark har vi ikke nogen lovgivning, der bestemmer din arbejdstid, men for langt de fleste fuldtidsansatte gælder det, at den ugentlige arbejdstid er aftalt til 37 timer.

Hvis din arbejdstid ikke er reguleret i en overenskomst eller lokalaftale, ser vi i PROSA ofte, at det i ansættelseskontrakter er aftalt, at der ikke er nogen højeste arbejdstid, at man er ansat på jobløn eller, at der i lønfastsættelsen er taget højde for overarbejde, og det derfor ikke honoreres. Kært barn har som bekendt mange navne, men ens for dem alle er, at det betyder, at du som udgangspunkt ikke får løn for overarbejde.

Lovgivningen sætter ikke et præcist loft over, hvor meget du må arbejde, men der findes nogle regler, der begrænser din arbejdstid.

Navnlig bestemmer Arbejdstidsloven, at du ikke må arbejde mere end 48 timer i gennemsnit om ugen set over en periode på fire måneder. Det kan derfor være en god idé, at du noterer din arbejdstid for at sikre dig, at du ikke kommer over grænsen.

Bemærk, at det er din arbejdsgivers pligt at sørge for, at du ikke overskrider grænsen. Hvis du arbejder mere end 48 timer om ugen i gennemsnit i løbet af fire måneder, så kan din arbejdsgiver risikere at skulle betale en godtgørelse til dig.

Konkret har Højesteret her for nyligt udtalt i en dom, at godtgørelsesniveauet som udgangspunkt bør udmåles til 25.000 kr., men at der sagtens kan være særlige holdepunkter for at gå op eller ned i godtgørelsens størrelse.

Hvis du har spørgsmål omkring din arbejdstid, kan du altid kontakte faglig@prosa.dk.

Se også vores oversigt over øvrige arbejdstidsregler, f.eks. omkring overarbejde, rådighedsvagt m.v.

<link raad-og-svar spoergsmaal-til-min-ansaettelse arbejdstid>

www.prosa.dk/raad-og-svar/spoergsmaal-til-min-ansaettelse/arbejdstid/