Systemudvikling og systemer

GOTO 2016:Her henter it-udviklerne inspiration og fanger tendenser

GOTO-konferencen fejrede 20 års jubilæum i slutningen af sidste år, som en af de mest toneangivende udvikler-konferencer herhjemme. Tallene afslører, at den lever i bedste velgående. 500 deltagere i 2014, 1.000 deltagere i 2015, og her i år, hvor man var flyttet ud i Bella Center i Ørestad, nåede man et rekordhøjt deltagerantal på 1.200 og med folk på venteliste. De mandlige deltagere var i den grad i flertal, men andelen af kvindelige speakers var stor i år. Den angelsaksiske verden var ualmindeligt godt repræsenteret på scenerne med sporadiske optrædener fra andre nationaliteter. 

Fanger tendenserne

GOTO er i den grad en udviklerkonference, som forstår at fange de tendenser, der præger udviklermiljøerne, både på proces- og værktøjssiden. Agil udvikling og continuous nærmest alting fylder typisk meget, men der kommer hvert år nyt til. På arkitektursiden har microservices fyldt en del de senere år, hardware primært i form af droner og robotter har også fået sin plads, og i år havde man et helt track om machine learning - et af tidens hotteste teknologiemner.

Boost til udvikleridentiteten

Flertallet af deltagere svarer ”ny inspiration”, når man spørger dem, hvorfor de har valgt, henholdsvis fået lov til at bruge arbejdsdage på, at tage på konferencen. Nogle gange er det tips til nye konkrete værktøjer, der bliver ens takeaway, men måske oftere et mere udefinerbart boost af ens udvikleridentitet og måske ligefrem stolthed over de ting, man som udvikler er i stand til at skabe. Her er kvalitet og karisma hos konferencens talere afgørende for succes, og her står GOTO typisk stærkt. Linda Rising, Raffaello d’Andrea, Dan North og Scott Hanselman var gode eksempler på det i år, men der var sikkert flere, man bare ikke nåede at se. 

Tjek gotocon.com/cph-2016 og GOTO’s YouTube-channel for præsentationer og videoer fra konferencen.