Præmie til langtidsledige, der får job

Hvis det efter lang tids ledighed lykkes dig at få et job, vil politikerne give dig en jobpræmie på op til 2.500 kroner om måneden skattefrit.

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget at indføre en såkaldt jobpræmie for nuværende langtidsledige. Jobpræmieordningen vil omfatte personer, som pr. 1. december 2016 har haft mindst et års sammenhængende forløb på blandt andet kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller ressourceforløb.

Jobpræmieordningen vil også omfatte personer, der modtager dagpenge, feriedagpenge, midlertidig arbejdsmarkedsydelse, løntilskud eller kontantydelse, og som pr. 1. december 2016 (uge 48) har været ledige i en sammenhængende periode på mindst halvandet år. Du har været ledig i sammenlagt halvandet år, hvis du i uge 48 har været ledig i mindst 71 af de seneste 78 uger.

Ordningen trådte i kraft 1. april, og det betyder, at du, hvis du er langtidsledig, kan få op til 2.500 kroner skattefrit hver måned, hvis du kommer i fuldtidsarbejde.
Jobpræmien er skattefri og udgør 10 procent af arbejdsindkomsten, dog maksimalt 2.500 kroner pr. måned. Den vil ikke påvirke indkomstafhængige offentlige ydelser og udbetales i perioder med ustøttet beskæftigelse. Der kan maksimalt udbetales jobpræmie i 18 måneder. Du kan dermed modtage op til 45.000 kroner i jobpræmie.

Den nye midlertidige jobpræmieordning kommer til at gælde i to år, og den ophører automatisk, hvis du overgår til folkepension, efterløn, fleksydelse eller delpension.

Hvis du bliver omfattet af ordningen, vil du automatisk få et brev fra Udbetaling Danmark inden 1. juli. Hvis du har spørgsmål, skal du kontakte Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om jobpræmieordningen på borger.dk.