Arbejdsløshed, Service fra PROSA, Nyt fra sekretariaterne

PROSA genåbner 11. maj – men uden fysiske møder

Efter to måneders nedlukning genåbner PROSAs kontorer i hele landet den 11. maj, men medlemsrådgivningen afholdes fortsat enten telefonisk eller som videomøder.

Ligesom store dele af det øvrige samfund genåbner PROSA sine kontorer i København, Aarhus og Odense mandag den 11. maj efter præcis to måneders nedlukning på grund af coronavirus.

Der er dog fortsat begrænsninger på, hvor mange ansatte, der er på arbejde på samme tid, ligesom de fysiske møder med medlemmerne – herunder karriererådgivning, juridisk rådgivning og samtaler med Min A-kasse (telefon 70 12 37 82) – er afløst af enten videomøder eller telefonmøder.

Disse forholdsregler er foreløbig gældende frem til sommerferien, men de kan ændres, hvis situationen tillader det. PROSAs hovednummer er 33 36 41 41.

”Vi vil gøre alt for at hjælpe vores medlemmer bedst muligt i denne svære tid og beder om forståelse for, at vi foreløbig opretholder myndighedernes råd om at stå sammen – hver for sig. Det betyder, at vi står til fuld rådighed, men vi opfordrer medlemmerne til ikke at møde op på vores kontorer til personlige samtaler ansigt til ansigt en tid endnu”, siger Niels Bertelsen.

Hjælp og rådgivning

Antallet af ledige i Danmark er vokset med næsten 50.000 personer under krisen, så der nu er cirka 180.000 ledige i Danmark. PROSAs medlemsservice og juridiske rådgivning har haft travlt med at hjælpe medlemmer og navigere gennem myndighedernes anbefalinger, hjælpepakker og ny hastelovgivning om lønkompensation og inddragede feriedage.

”Forhåbentlig kommer der hurtigt gang i hjulene igen, for mange af vores medlemmer er blevet ramt af afskedigelser, nedskæringer, lønnedgang og usikre fremtidsudsigter. Men jeg er overbevist om, at de fleste hurtigt finder fodfæste igen. Der er mere end nogensinde brug for de it-professionelle”, siger PROSAs formand Niels Bertelsen.

Kurser og arrangementer

Coronakrisen er også gået hårdt ud over de planlagte kurser, arrangementer og udvalgsmøder, som er blevet aflyst i hobetal. 1. maj-møderne blev afholdt digitalt, og PROSAs hovedbestyrelse har udskudt sit hovedbestyrelsesmøde, som afholdes som videokonference den 16. maj.

Kursusafdelingen har knoklet for at få så mange kurser som muligt flyttet over på diverse digitale platforme, og i slutningen af måneden udkommer PROSAs kursuskatalog for andet halvår 2020.

”Vi har registreret stor interesse for PROSAs webinarer i de seneste måneder. Derfor opprioriterer vi denne kursusform fremover. Det vil også fremgå af vores kursusprogram, som er sprængfyldt med spændende kurser”, siger Niels Bertelsen.

Se alle PROSAs kurser og arrangementer


Kommentarer

Log på Mit PROSA for at se eller skrive en kommentar til artiklen