Arbejdsmarkedet

PROSA: Ingen it-jobfest i Viborg

Det er ikke sikkert, at det primært vil være it-folk, som får del i de nye arbejdspladser i Apples danske datacenter.

Det er glædeligt at Apple vælger at lægge sit nye datacenter i Danmark. Men når det kommer til forventningen til nye arbejdspladser, er det ikke sikkert at disse primært vil være it-folk, som mange måske vil forvente.

Hvis der antages at driftsfasen vil kræve 300 ansatte ved Apple selv, så vil en stor del af disse ikke være IT-folk. Det vil være vagtfolk og service folk til udendørsområder og bygninger. Det er heller ikke klart om Apple ønsker at gøre brug af Danmarks kreative og veluddannede IT-folk, eller om de vælger at bruge udenlandsk arbejdskraft fordi disse kan fås til en billigere pris.

PROSA håber da, at Apple vil bruge de dygtige IT-folk, som bliver uddannet i Danmark, så der kan udvikles gode bæredygtige løsninger til gavn for Danmark og hele verden. Og Apple er mere end velkommen til at sende en mail til prosa@prosa.dk med deres behov for IT-arbejdskraft, så vil PROSA finde den nødvendige arbejdskraft.

Men indtil Apple henvender sig, så ønsker PROSA til lykke til alle de, forhåbentlig danske, bygningsarbejdere, som skal virkeliggøre Apples plan.