Folk vil ikke arbejde mere - de vil arbejde mindre

Working hands IT

Folketinget har afskaffet store bededag som helligdag. Det er et forslag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), som PROSA – forbundet af it-professionelle er en del af, har markeret en stærk utilfredshed med. 

”Regeringen er ude af sync med de tendenser, vi ellers ser på arbejdsmarkedet, når de vil afskaffe store bededag. Folk ønsker netop ikke at arbejde mere, og den tendens er ikke kun dansk. I USA har de talt om the great resignation, andre steder om quiet quitting og for nylig så vi de første resultater af et studie i Storbritannien med en 4-dages arbejdsuge og 20 procents nedskæring i arbejdstiden. Konklusionen er: Medarbejderne bliver gladere og mindre syge af at arbejde mindre - og produktiviteten rammes ikke,” fastslår Formand for PROSA Niels Bertelsen og fortsætter:

”I går afleverede FH underskrifter fra knap en halv million borgere, der har skrevet under på, at de er imod afskaffelsen af en fridag til beskæftigelsesministeren, og i dag viser en ny måling blandt danskerne, at syv ud af ti mener, at store bededag bør bevares – hvor meget mere fakta skal der på bordet, før regeringen lytter?”

> Bliv medlem af fagforbundet for IT-professionelle her
 

Læs også Ny måling viser stor modstand mod afskaffelsen af store bededag

Sidste år besluttede PROSA i forbindelse med deres delegeretforsamling, at fagforeningen vil arbejde for en 30-timers arbejdsuge. Dengang sagde forbundssekretær i PROSA Amanda Christiansen:

”Produktiviteten er steget, og virksomhederne tjener mere. Medarbejderne er ikke blevet belønnet. Vi har brug for, at livet handler om andet end arbejde, hvor man skal stå til rådighed konstant, forventes at tjekke telefon og mail og tænker på, hvornår den næste deadline er. Tiden er moden til, at virksomhederne giver noget tilbage.”

Læs interviewet med Amanda Christiansen, hvor hun fortæller om mere om tankerne bag en 30-timers arbejdsuge

Læs også Prosabladets interview med Pernille Garde Abildgaard om hendes bog ”Brænd hamsterhjulet”, der netop handler om, at flere og flere arbejdspladser indfører fire dages arbejdsuge og sætter dermed den ugentlige arbejdstid ned til 30-32 timer – uden at det går ud over produktiviteten.

For mere information kontakt kommunikationschef Grith Enemark på 2522 1680 eller gre@prosa.dk