PROSA støtter quadruped robots på Hackathon 2022

Kan du bygge en firbenet hunderobot? Det var spørgsmålet til deltagerne, da erhvervsakademiet Aarhus (EAAA) på Sønderhøj i Viby afholdt et Hackathon med robotprogrammering.

 

20 studerende var samlet og mixet i teams på tværs af akademiets it-uddannelser, hvor de samlede og programmerede fem quadruped robots, i daglig tale firbenede hunderobotter. Robothundene er et resultat af et internationalt studenternetværks eksperimenter med open hard- og software. Og det foregik i bedste DIY-ånd. 

Esben Hansen, der er adjunkt og repræsentant for arbejdsgruppen bag Hackathon ved EAAA, fortæller, at formålet med arrangementet er at skabe et nyt og åbent læringsrum. Et sted, hvor it-studerendes egen udforskning og fælles indbyrdes samarbejde, er sat i centrum som en hovedforudsætning for, at de kan nå læringsmålene for ugens undervisning. Han siger: 

Ordet hackathon giver associationer til selve det ’at hacke’ – en term, der nogle gange skaber dårlig genklang i samfundet. Vi forstår imidlertid blot hacking som anvendelse af teknologi på andre måder end præcis, hvad der oprindeligt var tiltænkt fra producentens side. Vi mener, at læring i et miljø åbent for modsætninger, forskellighed og alternative løsninger er det helt optimale grundlag for, at der kan skabes den bedste udvikling. Både udvikling af teknologier og også udvikling af de studerendes individuelle kompetencer.

Se TV2 Østjyllands indslag om eventen

Sebastian Graversen Møller, Anujan Selvarajah og Thomas Lindqvist Bräuner, der alle studerer til datamatiker, deltog i årets Hackaton. 
De fortæller i fællesskab om eventen:

Det handler om at være kreativ, og også om hvordan man takler et stort problem. Lige da vi begyndte med at samle og programmere robothunden, så det uoverskueligt ud, men det blev bedre. Så det handler om at dele oplysninger op og prøve at forstå store problemer, et step ad gangen. Vi legede blandt andet med at få robothunden til gå rundt og få den til at estimere alder og køn ud fra en ansigtsaflæsning. Vores ønske var at få den til at se noget, som den kunne reagere på. Det lykkedes vi egentlig ret godt med. Som datamatiker var det fedt at have noget konkret, så man med det samme kan se, hvad der sker med koden. Det føles godt, når man ser et resultat af ens arbejde.

Arrangementet sluttede med, at de studerende i teams fremlagde deres resultater fra ugen med hunderobotterne, og et dommerpanel kårede et vinderteam. Vil du vide hvem? Se læs nyheden fra EAAA her.

Bag årets Hackaton står virksomheden TinyMobileRobots og PROSA – forbundet af it-professionelle. Amanda Christiansen, forbundssekretær i PROSA, siger: 

PROSA har valgt at støtte Hackathon 2022, fordi vi gerne vil understøtte stærke faglige studiemiljøer på it-uddannelser i hele Danmark. 

Vil du være med i PROSAs it-fællesskab, så kan du melde dig ind i PROSA her 

Fakta

Et hackathon (eller hack day) er en begivenhed, hvor it-udviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende it-projekter. Ofte inden for et specifikt emne,eller centreret om enkelte data. Formålet med hackathons er sjældent at producere færdige produkter, men mere at få skabt idéer og grundlag for senere egentlig produktudvikling. (Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/Hackathon)