Arbejdsmarkedet

PROSA trækker orienteringsbrev tilbage

Et orienteringsbrev fra PROSA til 2800 it-virksomheder om CSC-konflikten vækker vrede i Dansk Arbejdsgiverforening, som kalder orienteringen for ”ulovlige kampmidler”. PROSAs formand understreger, at forbundet selvfølgelig vil følge arbejdsmarkedets spilleregler og skriftligt vil trække brevet tilbage.

 

DA anklager nu PROSA for at anvende ”ulovlige kampmidler” i den igangværende CSC-konflikt. Årsagen er et orienteringsbrev om CSC-konflikten fra PROSA til andre it-virksomheder, hvor PROSA gør rede for sit syn på konflikten. Af brevet fremgår det blandt andet, at ”PROSA’s holdning til konfliktramt arbejde er, at virksomheder og enkeltpersoner ikke bør påtage sig dette, hverken helt eller delvist”.

I brevet opfordrer PROSAs formand, Niels Bertelsen, virksomheder til at kontakte PROSA, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de ved at påtage sig arbejdsopgaver fra CSC kommer til at udføre konfliktramt arbejde.

På baggrund af henvendelsen fra DA vil PROSA nu udsende et brev, som trækker det indhold, som DA opfatter som en trussel, tilbage.

Niels Bertelsen fra PROSA understreger, at henvendelsen udelukkende var tiltænkt en informativ karakter:

- Vores henvendelse var på ingen måder ment som en trussel, men blev udelukkende udsendt for at informere virksomheder om konflikten, så de ikke uforvarende kom til at påtage sig konfliktramt arbejde for CSC.  For PROSA er det afgørende at kunne informere præcist og direkte om den aktuelle konflikt, understreger han.

Samtidig pointerer PROSA-formanden, at forbundet selvfølgelig er indstillet på at rette eventuelle misforståelser omkring brevets indhold.

- Vi lytter selvfølgelig til reaktionerne i denne sag, og jeg beklager, hvis it-virksomheder har opfattet vores henvendelse anderledes end vores intentioner om blot at informere og orientere om PROSAs holdninger. Vi er kede af forløbet og vil selvfølgelig følge arbejdsmarkedets spilleregler. Vi har før orienteret virksomheder på en lignende måde uden at få denne reaktion fra arbejdsgiverside, derfor er jeg forbavset over den aktuelle reaktion, siger Niels Bertelsen.

I PROSA forbereder man nu senest den 17. marts at udsende et brev, hvor det tidligere brev bliver trukket tilbage og man beklager, at såvel udsendelsen som brevet har været retsstridigt.