It og samfund, Fagforeningernes rolle, Internet, It sikkerhed og kryptering

PROSAs Ungdomsudvalg: Sådan opretter du selv et mirror af WikiLeaks

Pressemeddelelse: Ungdomsudvalget laver guide til, hvordan du opretter et mirror af WikiLeaks.

Søndag aften sad to unge fra PROSAs Ungdomsudvalg og oprettede det mirror af WikiLeaks, der nu er at finde på wikileaks.prosa.dk.

De to unge, Vidir og Christian, har nu valgt at oversætte og synliggøre WikiLeaks' guide til oprettelse af et mirror ved at lægge det ud på PROSAs hjemmeside, så alle let kan se, hvordan man laver sit eget mirror. Find guiden her:

<link aktuelt temaer wikileaks guide-opsaet-dit-eget-mirror>www.prosa.dk/aktuelt/temaer/wikileaks/guide-opsaet-dit-eget-mirror

Vidir Valberg: "Vi har synliggjort guiden til gør-det-selv-mirror for at hjælpe til, at flere kan lave spejlinger. Jo flere der laver spejlinger af WikiLeaks, jo mindre sandsynligt er det, at politikere/magthavere, der ønsker at begrænse pressefriheden og det frie internet, vil få held med deres forsøg."

Christian Panton: "Der er helt sikkert mange i Danmark, der gerne vil lave et mirror. Jeg forventer flere spejlinger, når det er let at finde guiden til, hvordan man gør. Desuden kan interesserede folk kontakte os via PROSA, og så giver vi gerne rådgivning til dem, der har lyst og serverplads til at lave en spejling, men som måske mangler den tekniske viden."

Vidir Valberg: "Vi brugte 20 minutter på at oprette vores mirror, så det er ikke noget, der kræver det store arbejde. Derfor var det selvfølgelig ekstra fjollet at skulle høre på Eva Kjer Hansen (V), der i tirsdags i radioens P1 påstod, at PROSA havde brugt kontingentkroner på at lave spejlingen. Det var jo bare frivilligt arbejde for at sikre et frit internet – og dermed flere it-arbejdspladser, når vi bliver færdige med studiet."

For flere kommentarer kontakt Camilla Gregersen i PROSA på telefon 33 36 41 49 / 27 12 92 33, der formidler kontakt videre til Vidir og Christian.