Skal du med på cyberlandsholdet?

Den 8. maj afgøres de danske cybermesterskaber, og de 25 bedste fra finalen kvalificerer sig til cyberlandsholdets bruttotrup. Startskuddet går den 23. februar, så du kan stadig nå at være med.

Er du mellem 15 og 25 år? Kan du knække koder og hacke passwords? Så er du måske godt på vej til at blive en del af det danske cyberlandshold, der rejser til Prag i september for at dyste mod resten af verden.

Men først skal du kvalificere dig til de danske cybermesterskaber, hvor du udover at konkurrere mod dine venner og kollegaer kan få styrket dine kompetencer indenfor it- og cybersikkerhed. Men det bliver ikke nemt.

IT-universitet er som medarrangør af de danske cybermesterskaber med til at udvikle opgaver og arrangere workshops, der skal få deltagerne klar til at være med i kampen om en topplacering.

Lektor Alessandro Bruni står i spidsen for udviklingen, og hans studerende har tidligere klaret sig godt på den internationale scene. I 2019 endte en gruppe af Alessandro Brunis studerende på en tredje plads i "Hack the Box-verdensmesterskaberne" for universitetsstuderende.

– Her på IT-Universitetet har jeg etableret en klub af etiske hackere. Det vil sige en klub, hvor vi hacker med et godt formål for øje. Det er erfaringerne herfra, som jeg nu får mulighed for at teste på nationalt niveau, fortæller Alessandro Bruni.

Udvikling af cyberkompetencer

Frem mod 8. maj vil der være virtuelle træningsdage, virtuel kvalifikation og regionale mesterskaber, hvor der konkurreres i kryptografi, reverse engineering, web-sikkerhed, social engineering og penetration testing.

– Det bliver de bedste af de bedste, der kvalificerer sig til finalen til De danske Cybermesterskaber 2021. Men rejsen frem mod mesterskaberne er for alle unge med interesse for it og cybersikkerhed, siger Tim Sloth Jørgensen, programchef for Industriens Fonds særlige cyberindsats og medarrangør af mesterskaberne.

Ifølge Tim Sloth Jørgensen er målet med mesterskaberne ikke kun at have det sjovt, men også at der i Danmark bliver uddannet flere med stærke cyberprofiler.

– Uddannelsen af flere cyberprofiler til fremtidens samfund og erhvervsliv er et kerneområde for Industriens Fond, og det er derfor vi aktivt er gået ind i realiseringen af De danske Cybermesterskaber, siger Tim Sloth Jørgensen.

Skal du prøve dine kræfter af og se, om du kan kvalificere dig til cyberlandsholdet? Så tilmeld dig på cybermesterskabernes hjemmeside inden 23. februar: https://nationalcybersikkerhed.dk