Arbejdsmarkedet

Statsansatte opsiger samarbejde: "Vi er trætte af at fremstå som nyttige idioter"

Statsansatte har meldt ud, at de afbryder samarbejde om flere projekter med den nye minister for offentlig innovation, Sophie Løhde. Det sker som konsekvens af et stadigt dårligere samarbejdsklima.

- Vi er trætte af at fremstå som nyttige idioter, der kæmper for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø og det lokale samarbejde, samtidig med at vores ledelser stjæler vores fridage og begrænser vores muligheder for at agere som faglige organisationer.

Sådan lyder det i et åbent brev til ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V). Afsenderen er formanden for Offentligt Ansattes Organisationer, OAO, Flemming Vinther, der taler på vegne af Centralorganisationernes Fællesudvalg, CFU.

I samme brev melder Flemming Vinther ud, at CFU ser sig nødsaget til at droppe tre større overenskomstprojekter med staten. Projekter, der ellers netop går ud på at styrke det centrale og lokale samarbejde, forbedre det psykiske og fysiske arbejdsmiljø samt styrke tilliden mellem statens arbejdsgivere og de ansatte.

En række sager

CFU, der varetager stort set alle statsansattes interesser, har taget det uventede brud i kølvandet på en række sager, hvor staten som arbejdsgiver er trådt helt forkert ifølge de statsansatte.

Blandt andet i sagen om, hvordan ledere og HR-chefer håndterer statslige medarbejdere, der ikke 'performer' optimalt. Eller den omstridte udflytning af statslige arbejdspladser.

Dråben tirsdag var så et krisemøde mellem CFU og innovationsminister Sophie Løhde, hvor ministeren indirekte gav frit slag til, at lokale ledere inddrager medarbejderes såkaldte kutymefridage.

Flemming Vinter understreger, at han ikke er glad for at bryde samarbejdet. Fordi psykisk arbejdsmiljø og samarbejde er hjerteblod for CFU og medarbejderne i staten.

- Men med den mangel på vilje til samarbejde, som senest blev demonstreret på mødet i går, er det uholdbart at rejse landet tyndt sammen med repræsentanter for en modpart, som tydeligvis ønsker at drive benhård arbejdsgiveradfærd, og hvor samarbejde og trivsel kun er ord, slår Flemming Vinther fast.

PROSA: Respekten og viljen til samarbejde er forsvundet

PROSA, hvis statsansatte medlemmer er med i CO10/SKAF, bakker op om den hårde tone:

- Hvis man ønsker et godt samarbejde omkring udvikling og effektivisering af den offentlige sektor, skal man også udvikle de ansatte og deres mulighed for at udføre deres faglighed. Det kræver at der vises tillid til at de magter deres opgave. Tillid kommer gennem samarbejde og samtale omkring udviklingen af den enkelte institution og den enkelte medarbejdere. Samarbejdet er forsvundet, siger Morten Rønne, forbundssekretær for det offentlige område i PROSA.

PROSA opfordrer medlemmerne til at diskutere dette på deres arbejdsplads og lade deres holdning blive kendt på arbejdspladsen og i forhold til ministeren.