Arbejdsmarkedet, Arbejdsløshed, Kompetenceudvikling

Succesfuld trainee-ordning bliver forlænget

I løbet af de seneste 1,5 år har PROSA hjulpet 150 ledige dimittender direkte i job via trainee-ordningen, der skulle løbe til og med marts 2019. Nu er ordningen forlænget til udgangen af 2019.

- Det er meget positivt. Trainee-ordningen er en stor succes hos PROSA, siger Morten Rønne, forbundssekretær i PROSA.

I løbet af de seneste 1,5 år har PROSA hjulpet 150 ledige dimittender direkte i job via trainee-ordningen, der i sin nuværende form løber frem til 31. marts 2019. Derfor har både PROSA og FTF arbejdet for at få lavet en forlængelse af ordningen til hele 2019.

- Det går stærkt på it-arbejdsmarkedet, men vi har stadig ledige, og to tredjedele af dem er dimittender, så trainee-projektet er en helt uvurderlig indsats for de ledige it-dimittender, siger Morten Rønne.

Nu fortsætter det eksisterende projekt frem til udgangen af 2019. Der bliver taget politisk stilling til, om ordningen skal videreføres på baggrund af en evaluering fra Beskæftigelsesministeriet. Evalueringen vil foreligge i efteråret 2019 og skal indgå i Finanslovsforhandlingerne for 2020.

PROSA har gennem trainee-ordningen ansat karriererådgivere, der matcher it-dimittender med relevante virksomheder. Forløbene finansieres af staten, og der er afsat gennemsnitligt 10.000 kr. til hver ledig dimittend. 

Læs mere om trainee-ordningen.

botMessage_toctoc_comments_9210