Studerende, Arbejdsmarkedet

Trainee-ordningen forlænges til sommeren 2022

En bred aftale i Folketinget sender flere penge til at opkvalificering af nyuddannede og ledige. Derfor forlænges trainee-ordningen i PROSA frem til 1. juli 2022

Siden 2012 har PROSA hvert år hjulpet nyuddannede ud på jobmarkedet med individuelle trainee-forløb. Ordningen er nu blevet forlænget til og med juni 2022, efter et flertal i Folketinget har indgået en aftale om opkvalificering af ufaglærte og nyuddannede.

Aftalen bygger på et ønske om at give erhvervsuddannelserne et løft og styrke nyuddannedes muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet.

”Vi er rigtig glade for, at trainee-programmet er blevet prioriteret i aftalen. PROSA har med stor succes været en del af projektet siden 2012, og vi hjælper årligt flere hundrede it-dimittender med deres første skridt ind på it-arbejdsmarkedet,” siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent i PROSA.

Nyuddannede kan benytte trainee-ordningen til at få sparring på CV og ansøgninger, mens der også er mulighed for karrierevejledning, coaching og en afklaring af karrieremulighederne ud fra egne kompetencer.

Behov for styrket indsats efter corona

Selvom der generelt er mangel på arbejdskraft i it-branchen, så har coronakrisen medført et stort fald i antallet af opslåede stillinger. Det viser en gennemgang af annoncer på jobportalen jobindex.dk.

Fra 2015 til 2019 var der ved andet kvartal i gennemsnittet 4506 ledige stillinger blandt de kategorier, som PROSAs medlemmer tilhører. Ved udgangen af andet kvartal (29.juni) var antallet af ledige stillinger blot 3344.

”Vi kan forvente, at der efter sommerferien i lyset af coronakrisen bliver en forhøjet ledighed blandt alle dimittender, også it-dimittender. Det er derfor rigtigt godt, at forligspartierne også har fokus på de nyuddannede,” siger Michael Tøttrup.

Læs mere om PROSAs trainee-ordning på PROSA.dk

Kontakt vores karriererådgivere her

 

På grund af GDPR udfordringer er kommentarmodulet midlertidigt deaktiveret.