A-kassen

Tre ting du som ledig SKAL huske

Der er mange ting, man skal huske, når man er ledig og søger dagpenge. Min A-kasse har derfor lavet en huskeseddel med nogle af de vigtigste punkter. Glemmer du dem, har det konsekvenser for dine dagpenge.

Overhold krav til jobsøgning, aktivér knappen på Jobnet, og opdatér samt upload din jobsøgning i Jobloggen. Det er tre ting, som du simpelthen skal huske, når du er ledig. Ellers skal vi trække dig i dagpenge. Huskesedlen kan printes ud fra Min A-kasses hjemmeside.

Borgerligt ombud og hverv

Borgerligt ombud og hverv tæller nu med i forbruget af supplerende dagpenge. Du har ret til supplerende dagpenge i 30 uger inden for de seneste 104 uger. A-kassen skal altid vurdere, hvorvidt en indtægt eller løntimer tæller med, når vi skal beregne, hvad der tæller med i forbruget af de 30 uger med supplerende dagpenge.

Når det kommer til ombud og hverv med hensyn til dagpenge, er der flere elementer at tage stilling til. Først og fremmest er det relevant, om der skal ske modregning. I næste ombæring skal vi overveje, om et eventuelt ombud eller hverv indgår i 30-ugers begrænsningen i forhold til supplerende dagpenge. Sagen var før 1. juli 2017 temmelig klar. Der handlede det nemlig om, hvorvidt ombuddet eller hvervet kunne sidestilles med lønarbejde. Men nu er det anderledes.

Det vil sige, at borgerligt ombud og hverv ikke længere kan holdes uden for 30-ugers begrænsningen i det omfang, at der betales arbejdsmarkedsbidrag. Dette er simpelthen en naturlig konsekvens af, at al A- og B-indkomst, der betales arbejdsmarkedsbidrag af, som hovedregel også kan indgå i optjeningen af et beskæftigelseskrav.

Så kan det tælle med til et beskæftigelseskrav, så tæller det også med i 30-ugers begrænsningen.