Unge skal debattere fagforeninger

PROSA er en af de fem fagforeninger, der fra d. 9.-22. november sætter fokus på studerende ved Københavns Universitet. Håbet er at få dem til at tage stilling til fagforeninger og et organiseret arbejdsmarked.

 

Traditionelt har de studerendes kontakt med deres fagforening begrænset sig til studiestarten og de medlemsfordele, som følger med. Det kan måske være svært at se, hvorfor man skal være medlem af en fagforening, hvis man ikke mangler en forsikring eller et excelkursus.

Det har de 5 fagforeninger besluttet sig for at lave om på. Kampagnen bliver således et modigt tiltag, hvor fagforeninger inviterer til debat om det organiserede arbejdsmarkeds relevans i studielivet.

Ikke på medlemsjagt

Fagforeningerne kommer til de studerende, og ikke omvendt. Det er ikke en hvervekampagne, men en samtale med og for studerende om, hvad en fagforening kan og skal kunne.

De fem fagforeninger har fattet, at deres interne konkurrence ikke er vigtigere end de folk, hvis interesser, de ønsker at varetage. Derfor har de pakket deres egoer til side til fordel for en kampagne, der skal vise studerende, at fagforeningen kun er et opkald væk, når de står i ubehagelige situationer, der vedrører deres arbejdsliv eller deres faglighed.

- Vi oplever, at mange studiemedlemmer i PROSA ikke helt ved, hvad en fagforening er for en størrelse, og hvad den kan gøre for dem i forhold til deres arbejdsliv. Vi håber, at debatten kan bidrage til, at det hele giver mere mening.”, siger Daniel Neupart fra PROSA/STUDs bestyrelse.  

Emil og Monopolet i Studenterhuset

Det er vigtigt at diskutere, hvad fagforeninger er for en størrelse, og hvorfor det giver mening overhovedet at melde sig ind. Kampagnen foregår fra siden debatemyunion på Facebook, hvor videoclips fremstiller forskellige stereotype forestillinger om fagforeninger, men også om sager, hvor en fagforening rent faktisk sørgede for en hverdag med mindre stress og problemer.

Man kan eksempelvis møde Rebecca, hvis CV fik en ordentlig overhaling og sørgede for, at hun fik et relevant studiejob, eller Mette, som bader i medlemsfordele, men ellers ikke bruger sin fagforening til noget. Ugerne kulminerer med en event på Studenterhuset, hvor Emil Thorup vil agere konferencier for en debat, hvor studerendes dilemmaer fra studielivet tages op af prominente debattører fra kultur- og erhvervslivet.

 

Kampagne: Debate my Union 9.-22. november

Debate My Union Panelet
Studenterhuset, Købmagergade 52, 1150 København K
18. november 2015 kl 20.00

Facebook: https://www.facebook.com/debatemyunion

Blog: www.debatemyunion.dk