Medlemmernes historier

Rasmus Burkal, 26 år, er seniorudvikler hos Telmore A/S. Han er ud- dannet multimedieintegrator og har arbejdet i forskellige jobs siden. I øjeblikket læser han sideløbende en diplomuddannelse i informations teknologi på IT-Universitetet.

plugin.tt_news ERROR:
No code given

 

Hvad var dine forventninger som studerende til arbejdslivet?

Jeg var meget ivrig efter at komme i gang med at udøve det, som jeg havde studeret. Få noget jord under neglene. Jeg så frem til at skulle udvikle noget, som rigtige mennesker kunne gøre brug af.

Hvordan fik du dit første job?

Jeg blev færdig i 2001, og der var tiden en anden, end den er nu. Det var meget svært at få job. Især som grøn og ny. Jeg søgte i lang tid og var ude til mange samtaler. Men efterhånden fandt jeg ud af at researche godt på de virksomheder, som jeg skulle til samtale hos, og lade det skinne igennem, at jeg var indstillet på at lære. Så var der gevinst.

Hvordan har det været at komme ud på en arbejdsplads?

Det var meget anderledes end studiemiljøet. Jeg var jo forholdsvis ung, så kollegaerne var meget ældre end mig. Men de tog godt imod mig. Da jeg startede hos Telmore,var det kun en lille virksomhed. Vi var ca. 10 i hele
virksomheden, hvor der i dag er lige under 100. Derfor fik jeg lov til at bidrage med en masse, meget hurtigere end jeg forventede. Det var positivt.

Hvad kræver du af en arbejdsplads?

Jeg skal have indflydelse på virksomhedens produkt. Selvfølgelig inden for mit felt. Det skal også være et produkt, som jeg kan stå inde for. Naturligvis skal der være gode kollegaer og mulighed for faglig udvikling. Videreuddannelse er vigtigt, som f.eks. den diplomuddannelse, jeg er ved at tage på IT-Universitetet.

Hvorfor valgte du at melde dig ind i en fagforening?

Der er flere dele i det. Jeg vil gerne gøre brug af de mange netværksarrangementer, som PROSA tilbyder. Jeg har f.eks. deltaget i et gå-hjem-møde om sociale netværkstjenester og et virksomhedsbesøg hos
Ekstrabladet.dk. Det er en god måde at få ny viden på, samtidig med at man møder andre medlemmer fra andre virksomheder og hører deres synspunkter. Prosabladet bidrager også til at holde mig opdateret på, hvad der sker af nyt. Til sidst er en fagforening også et sted, hvor man kan hente hjælp til det juridiske med ansættelses- og kontraktforhold samt sparring vedrørende uddannelse og andre faglige og karrieremæssige udfordringer.

Hvad er dit billede af PROSA?

Da jeg skulle vælge fagforening satte jeg mig ind i, hvad de forskellige forbund stod for. Og fandt ud af, at PROSA it-mæssigt er de fagligt stærkeste. Selvom PROSA på nogle områder kan virke old-school-agtig har den et klart fokus på it-branchen og skal ikke dække over mange forskellige fagligheder.

Hvordan kan PROSA spille en rolle for dig i fremtiden?

Jeg forventer at bruge PROSA , når der opstår situationer, hvor jeg har brug for hjælp. F.eks. ved jobsøgning. PROSA kan være en del af min faglige udvikling. Jeg har allerede brugt deres karrierekonsulenter til at blive coachet i forbindelse med, hvor jeg vil hen i mit arbejdsliv

Ring mig op

Har du spørgsmål om medlemskab, eller ønsker du, at vi skal klare indmeldelsen for dig.

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt: