Morten Rønne: Genopstiller som forbundssekretær

Jeg genopstiller som forbundssekretær til en 4. periode.

Jeg håber, at jeg fortsat kan arbejde med det offentlige område og ”Uddannelse, Ledighed og Kompetence”-området i den kommende periode.

Kampen om den lokale struktur i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil lige være overstået til DF. Det vil være vigtigt for mig, at PROSA bliver betragtet som en væsentlig samarbejdspartner hos de øvrige organisationer, således at vores ønsker også bliver tilgodeset, når der skal laves positivlister over den uddannelse, som man kan få som ledig. OK21 vil blive en anderledes forhandling for det offentlige, da man ikke ved, hvordan corona vil have påvirket samfundet i økonomisk henseende. Der er også grupper, som ønsker at bruge corona til at vise, at de gør et væsentlig stykke arbejde og har stået i frontlinjen. Og det skal selvfølgelig belønnes.

FH er kommet godt fra start, og PROSA har været aktiv i forhold til at deltage og præge holdningerne. Efter de første rosenrøde dage er hverdagen nu kommet, og positionerne går tilbage til tidligere tiders meget fasttømrede holdninger for nogle forbund. Men FH er blevet en anden organisation, og der arbejdes på at få flyttet disse holdninger, således at det afspejler den ændring, som FH er.

Hvis jeg fortsat skal arbejde med ULK-området i næste periode, vil det være med et fokus på, at vi får styrket efteruddannelsen af vores medlemmer, noget, som koster mange penge, og derfor tager tid. EU er kommet med nogle nye udspil på området, som jeg håber, kan betyde, at vi får adgang til flere midler, som vores medlemmer kan bruge til at fastholde deres værdi, både mens de er i arbejde, og når de bliver ledige.

Det offentlige område er lige kommet af med 2 % besparelserne, men skal nu til at finde sine fødder efter coronakrisen. Coronakrisen har vist, at der kan arbejdes på andre måder, og at manglende møder har været gavnlige for produktiviteten. Men selvom det virker fint i korte perioder, skal man være varsom med at sige, det også kan virke i lange perioder. Men ændringer vil der komme måske allerede i forbindelse med OK21.

Om mig selv

Jeg er 52 år gammel, medlem af PROSA i 32 år. Har været aktiv på mange forskellige planer gennem årene. Er uddannet som EDB-assistent. Har arbejdet på Det kongelige Bibliotek, Statsbiblioteket, Fujitsu Services, Danmarks Tekniske Universitet og PROSA.