Nyuddannet? Bliv klar til it-karrieren

Som del af PROSA får du en god start på arbejdslivet. Vi kender it-faget og tilbyder rådgivning og et stærkt netværk. Gennem PROSAs a-kasse får du desuden ret til dagpenge, hvis du bliver ledig.

Mange nyuddannede efterspørger sparring omkring udfordringer, de ikke har haft på samme måde tidligere:

 • Er du blevet tilbudt et fast job og skal til at forhandle løn- og ansættelsesforhold?
 • Har du brug for penge til at leve for, mens du finder din plads på arbejdsmarkedet?
 • Har du behov for idéer og rådgivning om at skrive ansøgning og CV?

Med PROSA i ryggen har du et godt udgangspunkt for din karriere og de udfordringer, du møder. Du får eksperthjælp til jobsøgning, ansættelsesforhold og hjælp til udvikling. Vi giver dig et stærkt netværk med andre it-professionelle, ny it-viden og kurser. Desuden er der flere kontante fordele ved dit medlemskab, som du kan få adgang til med det samme.


Sådan kommer du i gang

For at hjælpe dig i gang, får du her de vigtigste indgange til organisationen:


OBS! Husk tidsfristerne

I overgangen mellem studie og arbejdsliv, er det vigtigt at blive korrekt registreret - herunder blive arbejdsløshedsforsikret inden for tidsfristerne:

 1. Giv besked til både PROSA og a-kassen senest 14 dage efter afslutningen på din uddannelse. Det enkleste er at udfylde indmeldelsesformularen, så du får synkroniseret alle oplysninger begge steder.
 2. Hvis du er ledig lige efter studiet og søger om dagpenge, skal du både være medlem af en a-kasse og samtidig registrere dig som ledig på jobnet.dk.
 3. Som nyuddannet har du dagpengeret enten straks (hvis du har været medlem af a-kassen de seneste 12 måneder under studiet) eller efter en måned (hvis du først indmelder dig i a-kassen som nyuddannet). OBS! Mens SU udbetales forud, udbetales dagpenge eller løn kun bagud.
 4. Husk at indmelde dig i PROSA som nyuddannet, før du bliver ledig - vi optager ikke ledige. Til gengæld betaler ledige kun 1/3 af normalt kontingent og får adgang til sparring omkring CV og ansøgninger, interne jobtips, arrangementer osv.
 5. Husk at indmelde dig i a-kassen som nyuddannet inden for 14 dage - det er din smutvej til dagpengeret. Alternativet er at indmelde dig senere, hvor du så bl.a. skal være medlem i mindst 12 måneder og have et fuldtidsjob i et år.

Sidst revideret

4. januar 2018

 1. Ring mig op

 2. Har du spørgsmål om medlemskab, eller ønsker du, at vi skal klare indmeldelsen for dig?

  Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.