Hvervning af medlemmer

Hvervning og fastholdelse som TR

Som tillidsmand spiller du en afgørende rolle for PROSAs ansigt udadtil og er et vigtigt kontaktpunkt for medlemmerne. Du er ofte et potentielt medlems første møde med PROSA.

I PROSA har vi hvervning og fastholdelse af medlemmer som et væsentligt fokusområde, og da du som TR er den mest arbejdsnære politiker i PROSA, hører det også med til din opgave at få nye medlemmer og passe godt på de nuværende.

Hvorfor er hvervning vigtig?

TRs arbejde er afgørende for at skabe gode vilkår for it-professionelles  arbejde – og god betaling for det. Vores – din og PROSAs – fælles succes afhænger af opbakning blandt dine kolleger. Jo flere it-folk, som er repræsenteret på arbejdspladsen, jo større mandat og stærkere står vi.

Hvervning - det er ikke mig!

Det er din opgave, selvom nogle mennesker mener, at det er en privatsag. Og den holdning kan godt være smitsom. Hvis du synes, det kan være svært at snakke fagforening med dine kollegaer, så er du ikke alene om det. Du har måske ikke lyst til at presse folk og sætte din vilje ind på at få dem med i det faglige fællesskab. Heldigvis viser erfaringer, at det sjældent bliver modtaget dårligt, når man tager emnet op. Mange er nemlig aldrig blevet spurgt. Så spørg. Prik lidt til dem med nogle af argumenterne fra fagforeningens hylder. Og vis respekt for din kollegaer i en åben og fordomsfri dialog.

Der er ikke en universel opskrift på, hvordan du bedst præsenterer dig som TR og åbner døren for PROSA-fællesskabet. Alle har hver deres stil. Det vigtigste er, at du er dig selv. Alligevel er det godt at have argumenterne i orden. Derfor kan du finde inspiration på siderne her (se venstre menu).  

Hvem skal hverves?