GNU Parallel med Ole Tange

GNU Parallel – spar en time eller få en gratis øl: parallelisering i UNIX shell’en

$ parallel gzip -9 ::: *

 

 GNU Parallel er et værktøj til at køre UNIX-job i parallel.

GNU Parallel har faciliteter til at styre inddata, styre generering af kommandoer ud fra en skabelon, styre udførelsen så man kan undgå overbelastning samt styre uddata. GNU Parallel er designet efter Principle of Least Surprise, så man får sig ikke en ubehagelig overraskelse, hvis ens inddata f.eks. er filnavne, der indeholder mellemrum eller *.

GNU Parallels primære fokus er på job, der har en kørselstid på længere end 0.1 sekund, og på enkeltstående maskiner eller klynger på op til 100 maskiner.

I forhold til konkurrenter er GNU Parallel nemt at komme i gang med, nemt at installere, og har været brugt i produktion siden 2005.

Ole Tange giver simple eksempler, som du kan bruge direkte, og avancerede eksempler, som viser værktøjets muligheder. Hvis du ikke har sparet en time inden GNU Parallels fødselsdag (som fejres ved fredagsbaren 2020-04-17), så får du en gratis øl.

Læs mere:
$ man parallel_tutorial
https://gnu.org/s/parallel

Forudsætninger

Det forventes, at du bruger UNIX-shell flere gange ugentligt, og at ’echo’, ’cat’, ’seq’, ’xargs’, ’tee’, ’sleep’, ’wc’, ’gzip’ ikke er sort snak for dig.

Om taleren

Ole Tange har beskæftiget sig med fri software siden 1991, kørt GNU/Linux siden 1992, og i 1996 slettede han sin Windows partition. Han er hovedudvikler af GNU Parallel, har tidligere haft job som devops, sikkerhedsekspert, og netværksadministrator i alt fra Uni-C over Forbrugerstyrelsen til Google. Han er aktiv i IT-politik og ansat som IT-politisk rådgiver hos Fagforbundet af IT-professionelle, PROSA. Email: ota@prosa.dk, Minds: prosaole@minds.com, Mastodon: prosaole@mastondon.technology.

 

Vi serverer sandwich undervejs.

Dato

Start24. mar. 2020 17:00
Slut24. mar. 2020 21:00

Sted

PROSA København, mødelokalet PASCAL

Vester Farimagsgade 37A

1606 København V

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 525,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

24 ud af 30 pladser tilbage

Arrangør

LMP

botMessage_toctoc_comments_9210

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

  • Gratis arrangementer
  • Juridisk rådgivning
  • Faglige netværk
  • Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere