Repræsentant på arbejdspladsen

Repræsentant på din arbejdsplads

Der er en række muligheder for at styrke medarbejdernes stemme på arbejdspladserne og få indflydelse på arbejdsforholdene og arbejdspladsens udvikling. PROSA mener grundlæggende, at det er vigtigt, at medarbejderne på en arbejdsplads står sammen om at sikre og forbedre vilkårene.


En del steder laver man virksomhedsklubber, hvor medarbejderne vælger en repræsentant, der forhandler med ledelsen. En klubrepræsentant eller talsperson har ikke samme beskyttelse som en tillidsrepræsentant, men det er et sted at starte. Særligt hvis man er mange forskellige fagforbund samlet på et sted. Man skal dog være meget opmærksom på de risici, en talsperson løber, når der ikke er indgået en aftale med virksomheden om en særlig beskyttelse i ansættelsen.


Nogle steder har man mulighed for at vælge en kollega til at repræsentere medarbejderne overfor virksomhedens ledelse både i relation til løn, arbejdsforhold, arbejdsmiljø og virksomhedens udvikling som arbejdsplads. Det er vigtigt, at man benytter de formelle muligheder, der er for at vælge repræsentanter, fordi det er en forudsætning for at opnå beskyttelse i sit virke som kollegaernes repræsentant. 

 

Orientér PROSA

Hvis man bliver valgt som repræsentant, er det vigtigt, at PROSA bliver orienteret om det – både for at repræsentanten kan få særlig beskyttelse mod afskedigelse og forringelse af vilkår, men også for at PROSA kan servicere repræsentanterne bedst muligt.

Deltag i et af PROSAs netværk eller udvalg