Morten Rønne: Genopstiller som forbundssekretær

Jeg genopstiller som forbundssekretær til en femte periode. Jeg håber, at jeg fortsat kan arbejde med det offentlige område og uddannelses-, ledigheds- og kompetenceområdet i den kommende periode.

Jeg har i perioden haft mine udfordringer i den private sfære, og derfor havde jeg egentlig meddelt, at jeg ikke genopstillede. Da der ikke rigtig kom nogen kandidater i forhold til det offentlige område, og der er kommet bedre styr på det private, har jeg besluttet mig for at genopstille til en periode mere.

Bliver jeg valgt, vil mit fokus fortsat være på at styrke vores position på det statslige område og relevante it- uddannelser, som dækker arbejdsmarkedets behov. Der skal arbejdes for efteruddannelsesmulighederne i det offentlige system, så vores medlemmer altid kan have relevant offentlig anerkendt uddannelse, sideløbende med de private (certificeringer) uddannelsesmuligheder.

Der snakkes om, at der skal indføres rotationsordning, fordi man mener, at man ikke kan stille op mod garvede kræfter som yngre aktiv og have en chance. For mig er det vigtigere, at PROSA til enhver tid har personer med engagement, men også de rette kompetencer i forhold til de områder, vi skal dække som fagforening.

Så jeg håber da, at der i den kommende periode kommer nogle unge til, som interesserer sig for, hvordan overenskomsterne og uddannelserne kan udvikle sig til medlemmernes bedste. Således at der til DF 2024 kan vælges nogle yngre kræfter til området.

Men ligesom på arbejdsmarkedet så kræver en (politisk) karriere i PROSA, at man også er aktiv som frivillig og viser, hvem man er, og hvad man kan på det politiske område. Ellers er det svært at blive valgt.

Fakta
Jeg er 54 år gammel og medlem af PROSA i 34 år. Har siddet i næsten alle udvalg gennem tiden og været aktiv på mange forskellige planer gennem årene. Er uddannet som edb-assistent. Har arbejdet på Det Kongelige Bibliotek, Statsbiblioteket, Fujitsu Services, Danmarks Tekniske Universitet og PROSA.

 


Fotograf: Maibritt Kerner