Find vejen til dit første job

Hvad motiverer dig?

Det gælder ikke om hovedløst at søge alle jobs, som du overhovedet kan komme i nærheden af. Det er spild af alles tid. Du får størst chance for at ramme plet, hvis du søger job, som afspejler dine kompetencer og ønsker for et job. Det bliver også lettere at skrive en målrettet ansøgning, når du har din motivation med.
 

Hvilken jobtype tænder dig?

Det er derfor vigtigt, at du bruger tid på at kigge indad og blive afklaret om, hvilke ønsker og krav, som du har for et godt arbejdsliv. Hvad er det, som motiverer dig? Tænk tilbage på dine tidligere jobs, og på de relationer, som du er indgået i din studietid. Hvornår var det sjovest? Hvordan skal rammerne være, for at du bedst trives?

Men har du overhovedet en chance mod alle dem med årevis af erfaring? Hvad skal man søge? Og hvordan kommer du i gang?
 

Hvorfor er du som nyuddannet attraktiv for arbejdsgivere?

Det kan være en udfordring som nyuddannet at få et ben indenfor på arbejdsmarkedet, især når du skal kæmpe mod mere erfarne ansøgere. Det er naturligvis svært at hamle op med mange års erfaring, men du kan til gengæld konkurrere på andre parametre:
 

  • Pris. Du er billigere end kandidater, som har været på arbejdsmarkedet i mange år. Det er en betydelig faktor for mange virksomheder, som hele tiden skal spare på budgettet.
  • Læringsvillig. Du er som nyuddannet åben, engageret og fuld af gå-på-mod. Mange virksomheder søger efter medarbejdere, som de kan være med til at oplære og forme efter deres organisation, og ikke allerede er fastlåste i en bestemt tilgang til at løse opgaver på.
  • Dugfrisk viden. Som nyuddannet kan du tilføre ny viden, metoder og teoretisk indsigt fra dit studie, som kan bidrage til udviklingen af virksomheden.


Så søg alligevel, selvom der står, de ønsker en med flere års erfaring. En jobannonce er nemlig en ønskeliste. Virksomhederne er godt klar over, at de næppe kan få alt. Men du kan måske tilbyde dem noget, som de ikke ved, at de mangler med baggrund i din uddannelse. Eksempelvis kan du rette deres opmærksomhed mod mulige gevinster gennem øget digital markedsføring på de sociale medier, som de måske ikke har været bevidste om før.


Vi hjælper virksomheder og dig med at få enderne til at mødes. Send dit cv til karriere@prosa.dk og vær med i puljen, måske finder vi din næste arbejdsgiver til dig. 


Besøg også PROSAs jobportal på https://it-job.prosa.dk