ChatGPT fylder 1 år!

ChatGPT fylder 1 år - hvad synes Mirza?

PROSAs forbundssekretær Mirza Cirkinagic ser i bakspejlet på ChatGPT og giver sine bud på, hvad vi kan forvente i det kommende år. Hvilken vej tror du, at AI-vinden blæser?

Intet er helt det samme som før november 2022. Spektret går fra dystopi til begejstring, og der er ikke længere i tvivl om, at AI vil forandre samfundet og måden, vi arbejder på.

PROSAs forbundssekretær Mirza Cirkinagic er optimistisk
”Det er svært ikke at sige wauuuw og samtidig blive forpustet, også af begejstring. For det er godt, det her, hvis vi hegner det rigtigt ind, lærer at bruge det og uddanner i det. Så er det en gave til os alle, men vi skal i gang nu, og vi skal passe på ikke at overlade banen til de sædvanlige spillere med milliardinteresser. Det handler om samfundet. Derfor skal de egentlige eksperter på banen. Det er blandt andet de it-professionelle selv, som er PROSAs medlemmer. Deres stemme er enorm og kolossalt vigtig, hvis vi skal følge bare nogenlunde med,” siger han.

> Se mere på LinkedIn


PROSAs it-politiske rådgiver Prosa Ole er mere skeptisk
”Lidt hårdt sagt så er det dårligt nyt for de gennemsnitlige og middelmådige, hvis deres opgave er at benytte en computer. De skal finde nyt arbejde. Ikke i dag, ikke i morgen, men på et tidspunkt inden for overskuelig fremtid. 30 procent står måske uden arbejde, eller reelle muligheder for at agere på arbejdsmarkedet, hvis vi ikke forbereder os. NU”, siger han.
 
> Læs mere om ChatGPT