OK24: PROSA støtter medlemmer i konflikt

Konflikt og strejke IT-overenskomster

Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område er under forhandling lige nu. PROSA arbejder side om side med andre fagforeninger for at sikre de bedste løn- og arbejdsvilkår. Som altid er der risiko for konflikt (strejke og/eller lockout, red.).

”Du kan regne med, at PROSA står bag dig, hvis der skulle opståkonflikt,” siger Morten Rønne, der er forbundssekretær i PROSA og ansvarlig for det offentlige it-område og fortsætter: ”Vi vil gøre alt for, at du er klædt godt på, og vi støtter alle PROSA-medlemmer gennem hele processen med forhandlingerne om dine og andre PROSA-medlemmers løn- og arbejdsvilkår. Du kan derfor være tryg som PROSA-medlem, også selv det skulle være en anden faglig organisation, der kører hovedforhandlingerne med din arbejdsgiver.”

Mandag d. 12. februar fortæller vi bl.a. om, hvad der sker på din arbejdsplads i tilfælde af konflikt, ligesom du kan få svar på dine spørgsmål. Vel mødt!

> Tilmeld dig her

Du er også velkommen til at kontakte os på 3336 4141 i tidsrummet 9-15


Konflikt på det offentlige område for PROSA-medlemmer

Fakta

  • Konflikt rammer kun dem som er medlem af den organisation som har forhandlingsretten. Du er derfor ikke er med i hovedkonflikten, hvis du ikke medlem hos den organisation, der har forhandlingsretten.
  • PROSA har dog mulighed for at varsle sympatikonflikt og dermed blive en del af konflikten. Som medlem af PROSA, er du med til at vælge om, vi skal gå i sympatikonflikt.
  • Hvis PROSA ikke er del af en konflikt, får du normal løn og arbejder normalt. Dog må du ikke lave det arbejde, som dine kollegaer, der er konfliktramt, normalt udfører.

    > Læs mere om 2024-overenskomsten her