VIDEO: PROSA vil have barselsreglerne ændret

Curt foran Christiansborg

Det kan koste en familie dyrt, når den højtlønnede forælder, som oftest er faren, skal på barsel. PROSAs næstformand Curt Kjærsgaard Raavig vil have barselsreglerne ændret og afsluttede forleden en møderække med beskæftigelsesordførerne på Christiansborg.

"I 2022 fik vi øremærket barsel til fædre og medforældre, og dermed satte vi en milepæl for ligestillingen i Danmark. Det var sejr for alle køn. Kvinderne blev bedre stillet på arbejdsmarkedet, og mændene blev bedre stillet i forældreskabet. Det var rigtig godt. Men vi kom ikke helt i mål. Folketinget overså nemlig, at det faktisk kan koste en familie dyrt, når den højtlønnede forælder, som oftest er faren, skal på barsel.

I dag har jeg på vegne af PROSA afsluttet en møderække med de fleste af Folketingets beskæftigelsesordførere, og de var alle positive overfor de fleste af PROSAs forslag, blandt andet forslaget om, at der skal være en øremærkning af lønrefusionsugerne i barselsfonden, så de understøtter en mere ligelig fordeling af forældreorloven, og jeg oplevede faktisk en enorm lydhørhed fra rød til blå. Derfor er mit håb, at der allerede til efteråret bliver fremsat et lovforslag, som retter op på denne skævhed blandt forældre på barsel.
 
Så jeg følger det, PROSA følger det, og jeg glæder mig til at vi kan binde endnu en sløjfe på ligestillingen i Danmark."
 
I forbindelse med Mændenes internationale kampdag i 2022 udarbejdede PROSA nogle beregninger, der viste, hvordan det kan koste familier dyrt, når far skal på barsel. 

> Se vores guide til de gældende barselsregler