It-tendenser, Open Source, Software, Systemudvikling og systemer

Konference: Udviklere skal ikke behandles som teenagere

Rigtige hackere behøver ikke Scrum, og software er kode, ikke snak!

Hvis man har mange unge medarbejdere med kort eller ingen uddannelse som hos McDonald's, har man brug for et detaljeret procesapparat som Scrum for at producere et anstændigt produkt. Men har man at gøre med rigtige udviklere, hackere, så skal man holde sig fra at behandle dem som teenagere.

– Gennemsnitlige udviklere har måske brug for Scrum, men vi er bedre end det og har større ambitioner end at være gennemsnitlige. Rigtige hackere er som Michelin-restauranter sammenlignet med McDonald's, lød det i keynoten ”One Hacker Way” fra Erik Meijer, blandt meget andet ophavsmanden til Reactive Extensions (Rx), stifter af startup-virksomheden Applied Duality og professor på et par højere læreanstalter. Og så kastede han sig ellers ud i en meget underholdende omgang Scrum bashing, hvor han fik afleveret følgende salut:

– Scrum er hackingens diametrale modsætning. Så kig på Scrum, og gør det modsatte. Scrum er som et sæt indviklede lovparagraffer, som du skal overholde, hvis Scrum-politiet ikke skal komme efter dig, og Scrumbøger og -kurser er de rene pyramid schemes, tordnede han og høstede dagens første bifald.

– Software er kode, software er ikke snak. Og man lærer kun noget ved at gå i gang med at kode. Så tag at få åbnet den forbandede editor, og kom i gang med at kode i stedet for at stå og klistre yellow stickers på en væg eller tegne UML-diagrammer, sagde han og udløste dagens næste og største bifald.

Løs virkelige problemer 

Hvis udviklerkonferencer også handler om at booste den faglige selvopfattelse og inspirere til virkelig at gøre sit bedste, så leverede Erik Meijer varen. Hans opsang til forsamlingen tog afsæt i en meget personlig beretning om et svært sygdomsforløb, som var resulteret i en insisteren på kun at arbejde med det, der virkelig giver værdi.

– Mit mål er at bruge mine teknologiske kompetencer til at gøre noget godt for mennesker. Rigtige hackere bør hver dag stille sig spørgsmålet, om det nu er virkelige problemer og ikke nogle indbildte problemer, de er i gang med at løse, lød det.

For Erik Meijer betyder det konkret, at han i øjeblikket arbejder på Facebooks 2G-projekt, der går ud på at forbedre oplevelsen for brugere i de dele af verden, hvor der stadig er meget langsomme internetforbindelser.  

På den tekniske front var hovedbudskaberne reactive systems, asynkroni, push ikke pull, og hvis man ikke havde købt ind til functional programming, ville man være kørt helt ud på et sidespor om få år!

Se Erik Meijers oplæg her: goo.gl/Wm00TT