Nyt fra sekretariaterne

14 år i ensom majestæt - og 15 års jubilæum

Konstruktøren har ikke kodet en linie siden 1986. Carsten Larsen kan i år fejre 15 års jubilæum som faglig sekretær. De første 14 år som eneste mand på Odense-kontoret.

- I går aftes påbegyndte vi en workshop over tre aftener, hvor interessen er så stor, at folk står på venteliste og i aften afholder vi foredrag i Vejle om Windows XP med over 50 tilmeldte. Ja, og så sidder jeg midt i en hvervekampagne for det indtil nu største hold datamatikere, der snart bliver færdige på edb-skolerne, fortæller en fortravlet Carsten Larsen, faglig sekretær, fra sit nye kontor, som han endnu ikke har haft tid til at indrette. Det summer af aktivitet i PROSAs Odense-kontor. Carsten Larsen var i 14 år ene mand på PROSAs fynske post. Tiden som ensom majestæt sluttede sidste år da han fik selskab af Linda Andersen, ansat som administrativ medarbejder. Den 3/9 2001 kom endnu en medarbejder til kontoret, i skikkelse af Odenses nye a-kassemedarbejder for fynske medlemmer: Lone Kingo Sønderkær. Der er blevet bygget om så PROSA i Nørregade kan huse de tre medarbejdere og en fjerde, hvis det skulle blive aktuelt.
- Det betyder meget, at vi har fået en a-kasse i Odense. Gennem alle årene har jeg fået henvendelser, som jeg har måtte sende videre til a-kassen i Århus. Nu har vi ekspertisen her i huset og det gør kontoret komplet, siger Carsten Larsen.

Karrieredrømme brast
PROSAs kontor i Odense har, efter en farverig fortid i forskellige dele af byen, nu i Nørregade nået sit hidtidige højdepunkt. Faglig sekretær i Odense, Carsten Larsen, har fulgt det hele på første parket og kan i år fejre 15 års jubilæum i PROSA. Det var ellers ikke drømmen om en faglig løbebane, der drev værket da Carsten Larsen - med en 1-årig edb-uddannelse i bagagen fra 1976 - i 1981 indtog KommuneData som konstruktør.
- Jeg havde tidligere været faglig aktiv. Men da jeg begyndte på KommuneData, var det karrieren jeg ville satse på. Det varede ikke længe inden jeg blev valgt til tillidsmand og jeg har ikke kodet en eneste linie siden jeg tog orlov fra KommuneData i 1986. Jeg husker stadig da jeg blev valgt på en generalforsamling i 1986. Det var en overvældende oplevelse, erindrer Carsten Larsen.

Aktive medlemmer holder gryden i kog
Carsten Larsen er ansvarlig for hvervning og fastholdelse af medlemmer i PROSA, han yder også individuel medlemsservice i faglige sager, har ansvaret for APR-netværket og for den daglige drift af PROSAs Odense-lokaler. Og så er gruppen af aktive medlemmer - PiO (PROSA i Odense) - en vigtig del af Carsten Larsens arbejde. Gruppen består primært af medlemmer i arbejde, der kommer med input og hjælp til afholdelsen af arrangementer, foredrag og workshops i Odense.
- Vi taler om, hvem der kunne være interessant at få hevet til Odense og hvilke emner, der vi gerne vil høre om. Vi satser på et lave fire arrangementer hvert halve år. Aktivisterne laver et stort stykke arbejde og jeg er med som sparringspartner, fortæller Carsten Larsen.

Handling er vigtigere end ord
Netop arrangementerne er Carsten Larsens hjertebarn.
- Det er i vores handling, vi skal vise hvem vi er og hvad vi står for. Vi ved, at medlemmerne synes det er godt at være medlem hos os bl.a. fordi vi laver edb-faglige arrangementer. Når de sidder og skal bedømme om vi er pengene værd, kigger de på, hvad de får ud af det - derfor er de faglige arrangementer så vigtige. Vi skal være synlige. Det er også vores strategi, når vi taler hvervning og fastholdelse - vi skal være synlige for de studerende. Det er svært at sejle op imod vores store konkurrent HK, der har størrelsen og økonomien til at være meget synlig. Nu gælder mit arbejde at få de alle de mange medlemmer, som vi har på skolerne, til at fortsætte som betalende medlemmer efter deres gratis studie-kontingent. Et af vores nye tiltag er at tilbyde en mail-baseret service, hvor vi sender job-annoncer til de interesserede. Det er noget, folk har efterlyst, så det forventer jeg vil tiltrække flere, forklarer Carsten Larsen.
15 år er gået som faglig sekretær i det fynske. Hvordan opleves det?
- Jeg ved ikke hvor årene er blevet af. Der er blevet ved med at være spændende udfordringer og ting, der bare råbte på at blive gjort, fortæller Carsten Larsen.