Nyt fra sekretariaterne

Tegneserie-tegner på deltid

Hun læser engelsk og skal snart giftes. Når hun er på arbejde i PROSAs Odense-kontor er hun både kontorets eneste administrative medarbejder, sekretær for APR-netværket med dets 2000 arbejdspladsrepræsentanter - og så tegner hun hver måned tegneserie-striben \"Kasper\".

- Jeg har da selv tænkt om fagforeninger: "Hvad får de dog tiden til at gå med?" og familien har da også spurgt om jeg nu sidder og triller tommelfingre efter, at jeg er blevet ansat her, smiler Linda Andersen. Som Odense-kontorets eneste administrative medarbejder med hele ansvaret for APR-netværket - og ansat på deltid - bliver der ikke tid til meget tommel-trilleri.

Cand.mag. med smag for PROSA
- Da jeg begyndte fornemmede jeg, at PROSA var et progressivt sted. Foreningen får flere og flere medlemmer og man vil noget. PROSA er ikke bange for at prøve noget nyt. Den opfattelse har jeg fået bekræftet og det tiltaler mig meget, fortæller Linda Andersen, 30 år, der har en korrespondent-uddannelse bag sig. De 21 timer om ugen på PROSA giver tid til at forfølge en af hendes stores interesser: engelsk litteratur. Inden for de næste par år kan Linda føje cand.mag. i engelsk på sit visitkort. Interessen stammer fra de fire år hun som barn gik i amerikansk skole i Saudi Arabien.
- Jeg læser kun engelsk af lyst, så det er slet ikke umuligt, at jeg fortsætter i PROSA. Jeg ser gode muligheder for at kunne lave spændende ting her, siger Linda Andersen.

Social arbejdsplads
- Som arbejdsplads er PROSA meget social og så er det herligt, at der er så mange aktivister. Det har været en stor oplevelse at mærke den opbakning, vi har fra medlemmerne. Og så er jeg rigtig glad for, at Lone er kommet til Odense. Det er hyggeligt, at vi nu er tre, fortæller Linda Andersen. Indtil for ganske nylig var Linda og Carsten Larsen de eneste vagter på PROSAs fynske post i Odense. Med oprettelsen af en a-kasse i det fynske er bemandingen nu helt oppe på tre. Linda Andersen vidste dog, hvad hun gik ind til, da hun for 1 ½ år siden blev ansat som administrativ medarbejder og sekretær for APR-netværket med dets ca. 2000 arbejdspladsrepræsentanter.
- Det har været en stor udfordring og der ligger stadig et stort stykke arbejde forude. Vi arbejder på en APR-hjemmeside, så arbejdspladsrepræsentanterne kan udveksle erfaringer og skabe netværk med hinanden. Mange er alene på arbejdspladsen og de skal kunne tale med andre, fortæller Linda Andersen. Linda får afløb for sin kreative åre ved at tegne den månedlige tegneserie-stribe "KAsPeR" som PROSAs arbejdspladsrepræsentanter kan nyde i det månedlige nyhedsbrev. Hun får hjælp til tekst-delen af bl.a. sin kæreste. Et samarbejde der forløber så godt, at de skal giftes i oktober 2001.