Dansk it-politik

Positive signaler i ny strategi for kunstig intelligens

Første centrale initiativ i regeringens strategi for kunstig intelligens er at opstille etiske principper som ramme for udviklingen og brugen af kunstig intelligens. ”Et meget positivt signal”, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA – Forbundet for It-professionelle.

Regeringen præsenterede i dag en strategi for kunstig intelligens. Her var fokus på etik, ansvarlighed, og gennemsigtighed samt øgede investeringer i både det offentliges og private virksomheders brug af kunstig intelligens.

- Det er et meget positivt signal, at de etiske principper og transparensen kommer først i regeringens strategi, og at der er opmærksomhed omkring faldgruberne ved at bruge kunstig intelligens, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA - Forbundet for It-professionelle, og uddyber:

- Som det fremgår af strategien bør kunstig intelligens ikke erstatte mennesker eller træffe beslutninger for os, men skal anvendes ansvarligt og under hensyntagen til at bevare den høje grad af tillid, vi har til hinanden i det danske samfund.

Også initiativet om øgede investeringer i kunstig intelligens og Danmark som attraktivt vækstmiljø på området er velkomment, vurderer formanden:

- Vi har kompetencerne, arbejdsmarkedet og uddannelserne til at imødekomme den her udvikling, og det er meget positivt, at regeringen aktivt arbejder for at gøre kunstig intelligens til et vækstområde på et etisk grundlag, siger Niels Bertelsen.