Trængsel på Googles kirkegård

Google apps på vej i graven

Der er opkøbt og udviklet et væld af apps til Google, men rigtig mange af dem lider en grum skæbne. Næsten 300 apps er sendt i graven igen af Google.

294 apps, devices og projekter. Så mange har Google lanceret for siden at lægge i graven.

Husker du blandt andet Google+, Fitbit, Builder, Youtube VR og en lang række andre forsøg på enten at overtage markeder eller åbne nye? Man kan ikke beskylde techgiganten for at være bange for at forsøge nyt eller for at begå fejl.

Listen over døde apps kan læses, samtidig med at et af de mere vellykkede projekter har forladt teenagealderen. Gmail rundede 20 år den 1. april. Dengang i 2004 troede mange, at det var en aprilsnar, da Google lancerede en mailservice med gigabytes af gratis hukommelse, skriver BBC.

”Det vil gå over i historien som en af de største narrestreger (pranks) nogensinde”, skrev en bruger dengang på Slashdot.org, som var populært blandt folk i techbranchen.

Blandt de nu begravede apps finder man også elskede og hadede apps, som fx den 21 år gamle Google Toolbar, den ellers så lovende gratis opkaldstjeneste Google Duo og ikke at forglemme Google HangOuts, der i sin tid blev lanceret som en konkurrent til Facebook Messenger. Du kan se den fulde liste her: killedbygoogle.com
 

> Læs mere om Google