3 gode råd fra udvikleren af DanskGPT

Mads Henriksen danskGPT

Vil du gerne i gang med et it-hobbyprojekt? Her er tre gode råd fra udvikleren af sprogmodellen DanskGPT til at holde fast i den gode idé og nå helt i mål.

Mads Henrichsen har udviklet sprogmodellen til DanskGPT – det tog ham 900 timer! Mandag den 15. april deltog over 100 PROSA-medlemmer i et online-webinar, hvor Mads fortalte om arbejdet med DanskGPT. Her får du hans tre gode råd til selv at komme i sving med dit eget it-projekt.

Mads Gade Henriksens 3 råd:

Sæt små, opnåelige mål: Det kan være overvældende at se på et stort projekt i sin helhed. Ved at opdele det i mindre, mere håndterbare dele, kan du fejre små sejre undervejs. Dette giver en følelse af fremgang og opmuntring til at fortsætte. Jeg opdelte DanskGPT i mindre “bidder”, såsom at lave et nyt datasæt, eller forberede næste træning, undersøge hvor jeg kan få billig regnekraft.

Skab en rutine: Fastlæg bestemte tidspunkter i din kalender til at arbejde på dit projekt. Regelmæssighed kan hjælpe med at forvandle din hobby til en vane og gøre det nemmere at komme i gang, selv på dage, hvor motivationen er lav. Personligt arbejdede jeg på DanskGPT alle hverdage om aftenen, når resten af familien var gået i seng.

Deltag i et fællesskab: At finde en gruppe ligesindede, der deler din interesse, kan give en værdifuld kilde til inspiration og støtte. Fællesskaber, enten online eller lokalt, tilbyder muligheden for at udveksle ideer, få feedback og lære fra andre. Dette kan genoplive din entusiasme for projektet og give nye perspektiver. Personligt har jeg været meget aktiv i diverse Discord servere der omhandler sprogmodeller.

> Læs artiklen fra PROSAbladet om Mads’ arbejde med DanskGPT

PROSA faciliterer flere netværk. Hvis du kunne tænke dig at starte et netværk om fx AI, så kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe.

Husk ogspå, at PROSA gør dig klogere helt gratis. Få vores kursusoverblik her.
– og har du en ide til et fedt kursus, så lægger vi os i selen for at tilbyde det.