PROSA sætter fokus på 30-timers arbejdsuge til Folkemødet

30 timers arbejdsuge - kort arbejdstid

Den 13.-15. juni afholdes årets Folkemøde igen på Bornholm. It-fagforeningen PROSA er selvfølgelig på pletten og sætter i år blandt andet fokus på behovet for en 30-timers arbejdsuge.

PROSA sætter fokus på behovet for en 30-timers arbejdsuge til årets Folkemøde på Bornholm. En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) i marts viser, at stress koster det danske samfund 55 milliarder kroner om året, og der er mange eksempler på, at nedsat arbejdstid ikke forringer produktiviteten. Den nylige udvikling af kunstig intelligens kan lette mange arbejdsopgaver, også indenfor it-faget. Og dén udvikling bør komme alle i samfundet til gode, ikke blot folk på direktionsgangene og aktionærer. Det bør i højeste grad også inkludere medarbejdere i it-faget, som jo netop har været med til at udvikle og forfine teknologien, mener Curt Kjærsgaard Raavig, næstformand i it-fagforeningen PROSA.

Det bør være påfaldende for alle, at produktiviteten ikke ser ud til at falde, samtidig med at trivslen og sundheden stiger. I et stressramt samfund er det på den baggrund svært at forstå modstanden mod 30-timers arbejdsuge. Det er altså ikke bare menneskeligt. Det er en god forretning for samfundet, sundhedsvæsnet og for virksomhederne,” siger Curt Kjærsgaard Raavig.

30-timers arbejdsuge er en god forretning


PROSA har kæmpet for en 30-timers arbejdsuge siden 2022. Allerede året efter landede PROSA Danmarks første overenskomst med en 30-timers arbejdsuge med fuld løn til it-medarbejderne med virksomheden Tetrabit.