Overvågning i samfundet

Ny cd til kamp for privatlivets fred

PROSA uddeler ny anonymiserings-cd til borgerne, som del af den internationale aktionsdag mod overvågning 11. oktober.


Fra den 15. september 2007 er alle danskeres færden på internettet og telefon blevet overvåget og registreret. Denne registrering af alle danske borgere er angiveligt indført for at bekæmpe terrorisme.

- Det er vores opfattelse, at denne systematiske registrering af alle danske borgere er helt uden proportion til de mulige resultater. Den truer privatlivets fred og vores personlige frihed, siger Peter Ussing, Formand for PROSA - Forbundet af It-professionelle.

Cd omgår overvågning
PROSA uddeler derfor anonymiserings-cd'en "Privatlivets Fred" til borgere i København, Århus og Odense, som del af den internationale aktionsdag mod overvågning lørdag den 11. oktober.
Med cd'en kan alle omgå overvågning og censur, når de surfer på nettet. De kan også bryde den kopibeskyttelse, der findes på mange cd'er og dvd'er. Den skal blot installeres på en pc.

Skabte stor omtale

Cd'en er opdateret og udbygget i forhold til den tidligere version fra 2007, der fik daværende Justitsminister Lene Espersen op i det røde felt, og skabte stor omtale i både danske og internationale medier.
PROSA udsender cd'en som en politisk protest - og et praktisk redskab - så almindelige borgere kan undgå den unødige overvågning og indblanding i borgernes privatliv.

Formand Peter Ussing siger:
- Overvågning og masseregistrering af danske borgere fortsætter på trods af protester fra mange grupper og borgere. Der er fortsat ikke noget, der tyder på, at denne registrering har nogen som helst effekt i retning af at bekæmpe terrorisme. Kampen mod overvågning er ved at udvikle sig til en global bevægelse - og den 11. oktober 2008 er blevet udnævnt til en global aktionsdag. PROSA støtter dette initiativ ved at uddele den nyeste og forbedrede version af privatlivs-cd'en.

Cd'en uddeles i København på Nørreport, i Århus på Clemensbro og i Odense foran Magasin på Vestergade lørdag den 11. oktober kl. 12.

Læs mere:
om cd\'en
aktionsdagen