Dansk it-politik, Internet, It og samfund, It sikkerhed og kryptering

Pressemeddelelse: PROSA går ind i slaget om WikiLeaks

PROSAs ungdomsudvalg opretter en officiel mirror-side af WikiLeaks hjemmeside.

 

Pressemeddelelse:

PROSA - Forbundet af it-professionelle går ind i slaget om WikiLeaks.

PROSAs ungdomsudvalg (U35) opretter en officiel mirror-side af WikiLeaks hjemmeside, som automatisk holdes opdateret med de seneste oplysninger, så det sikres, at oplysningerne ikke kan slettes fra Internettet.

PROSA går ind i slaget for at forhindre, at regeringer eller andre bortcensurerer
ubekvemme oplysninger fra internettet. PROSA har traditionelt bekæmpet censur på nettet, også når censuren beskytter stater eller andre magtinstanser. PROSA har tidligere markeret sig i forhold til den danske regerings vedtagne overvågning af borgernes brug af internettet.

PROSAs ungdomsudvalg donerer også 10.000 kroner til advokathjælp for
WikiLeaks-aktivisterne med ønske om, at WikiLeaks skal kunne fortsætte kampen for ytringsfrihed.

Aktivisterne i PROSA udtaler:

  • PROSA er for frihed på nettet, for det driver udviklingen og it-faget frem. Vi er imod censur på nettet, uanset om det er for at beskytte kommercielle eller statslige interesser.
  • Vi tager ikke stilling for eller imod WikiLeaks og deres konkrete mission, men vi tager stilling til deres ret til at forblive online. Det skal ikke være muligt for regeringer at forhindre kritik på denne måde.
  • Vi mener, at sagen er af vigtig principiel karakter, og at det er vigtigt at støtte Wikileaks´ ret til at være til stede på internettet, også når de offentliggør ubekvemme sandheder.

Navnet på mirrorsiden oplyses på PROSAs hjemmeside, når WikiLeaks har oploadet nødvendige data til vores mirror. Det forventes indenfor et døgn.

6/12 kl. 14.42: Mirrorsiden er nu online på wikileaks.prosa.dk
(kan være utilgængelig pga. opdatering af DNS)